Ingelstad IK - SB/TIF 2-4 (1-2)
2020-08-08 19:41

Ingelstad IK - SB/TIF Div II Östra Götaland Dam   4-2  (1-2)

När man prövas, prövas i stort sätt allt. Detta är ett talesätt som inte är retoriskt riktigt, men den som vill, kan söka på detta! Vi prövades i denna matchen, vill jag lova. Vi kom till start med 12 spelare i en värme som påverkar båda lagen, men vi kom även till start med en helt ny komponerad backlinje, vilket normalt tar veckor att spela ihop, men vi gjorde det bra. Våra förutsättningar, eller min intuition har aldrig darrat över huvud taget, är det någon gång man måste visa SISU, TÅGA eller ÄKTA SMÅLÄNDSK ENVISHET, så är det när det är som jävligast på perrongen. Idag, var det färdig vinkat både för Stinsen och linjemännen, vi körde loket från början till slut och höll även tidtabellen, till kvällens strapatser i Kalmar.

Nu till matchen, värmen som sagt 26-28* mitt inne i Smålands Vackraste ort Ingelstad, fantastiskt samhälle, var lika för alla, små trevande, men ändå vitt övertag. Men som ofta, när man kommer i bekvämlighet, så brister något i länken, och Ingelstad får ett, ledningsmål. Vårt egna fel...………….Vad säga!

Efter det, på nytt bygger vi upp vårt spel, inte kanon bra, men tillräckligt bra. Frida i kombination, med två-tre pass, slinker äntligen igenom och gör 1-1 i 35:e minuten. Nu är vi på gång, vi har övertaget, och så blir det som mot Möre förra helgen att vi  tar ledningen precis innan vilan, Moa Svensson snurrar upp tjejerna i Ingelstad som små Korvgummor på Söderstadion och sätter resolut 1-2.

Andra Halvlek, vilket gäng som kommer ut till vilan, man behöver bara sätta sig som BENGAN i Gurkburken, vilket tugg, vilket engagemang, vilka härliga tjejer, ni skulle höra deras taggande och tuggande, inga större instruktioner sas, dom fullkomligt, följde sagda spelplan 45 minuter innan. NU ska det stängas, nu ska bollar läggas, nu kör vi tjejer. Detta är ingen underdrift, två ståpälsar i först halvlek, vad skulle det nu bli i andra halvlek, hade motståndarna krafter kvar, vi var starkare i första, dom var inte helt borta i början av andra halvlek Ingelstad, men dom var heller inte jätte vassa, vi va var starkare. Men det dröjde till minuterna 68 & 75 där Lollo (Louise Erlandsson) visade att nu ska bollen in, sitt 3:e mål på 2 matcher. Därtill ska sägas att, en lite rockad gjorde Johansson, 15 minuter in i andra och flyttade upp Lollo på höger mittfält och ner med Wilma på högerbacken, stabilitet i backlinjen och tyngd i anfall och mittfält. Vi styrde matchen till 80%, framförallt dit vi ville, med lite flyt så skulle nog både 5 & 6 mål kunnat följa med oss hem. Vi  gör mål, vilket är viktigt, i enkelserie, vi tar poäng som är ännu viktigare, vi tar även varningar som jag inte ser som onödiga, utan vi tar dom när det behövs, och för att visa att vi inte är ett ankunge gäng, detta får inte missförstås, men ibland måste man gå in med både hjärta och själ.

Det blev ett onödigt 2-4 mål i minut, 43, det tar vi med oss, inget mer sådant skit, för även målen kommer ha betydelse i höst. NU var det ett klass mål utifrån, men det ska avstyras innan det händer, försvaret för detta var högmod och trötthet i kombination, Ha-Ha.....Tyvärr sånt händer!

Summering med ärlighet: Stoltheten som infinner sig en dag som denna, vi gör vår andra match i Div II, vi är obesegrade, förra helgen gjorde vi en enkel resa för Södermöre, vilka var betydligt sämre än Ingelstad. Skulle säga 40% sämre var Södermöre, än detta laget, vilket gör vår prestation till något mer än en seger, vi vet att vi har något, en oslipad diamant vill jag inte säga, det vore fel, men vi ska ha upp i KARAT (Jag samlar på Diamanter, så ni vet) i denna konstellationen.

Dagens prestation kan inte ges till individuella, det är laget i sin helhet. Men en liten stjärna får vår lilla/stora ungdom Filippa, jag blir så enormt stolt, när jag ser henne, både på och vid sidan, det tror jag nog alla hos SB/TIF blir!

Nu laddar vi batterierna inför Onsdag & Torsdag!

I natt sover jag gott/Så stolt över er, ni anar inte!"