Matchstart:sön 03 maj, 17:00
Plats:Bortamatch
Givande förlustmatch mot Nybro IF P04
2020-05-04 14:36
Menyn denna söndagseftermiddag innehöll Nybro IF på Viktoriavallens underbara gräsmatta. En på förhand väldigt intressant match då vi förväntade oss att detta lag skulle hålla en något högre nivå än tidigare motståndare vi spelat mot detta år.

Den teorin skulle visa sig stämma men det hindrade oss inte från att ta ledningen med både 0-1 & 0-2 efter mål av Elvin & Filip H. Känslan inom laget vid ställningen
0-2 va av förklarliga skäl väldigt god men någonstans hade vi från bänken en känsla av att vi troligtvis inte skulle kunna bibehålla den fart & fläkt som vi hade i första halvan av den första halvleken. Dessvärre visade sig den känslan vara korrekt... Vi mattades rejält & Nybro tryckte därmed ner oss i banan. Detta skulle sedermera leda till att Nybro både kunde reducera & kvittera innan vi gick till pausvila med ställningen 2-2.

I pausvilan var det ett besviket gäng som kom ut till oss vid sidlinjen, vilket förvisso va fullt förståligt då det är psykologiskt tungt att tappa en 0-2 ledning & därtill känna att Nybro börjat dirigera matchen i en hög utsträckning.

Andra halvlek hinner sedan knappt börja innan Nybro lite turligt får in sitt ledningsmål vilket innebär att dem har vänt på steken. Oerhört tungt såklart!  Men ur ett tränarperspektiv också väldigt intressant. Nu skulle vi få svaret vi väntat på ett tag nämligen ”hur kommer killarna agera i motgång?” Svaret på den frågan va glädjande nog att vi knöt näven & visade karaktär & laganda vilket känns väldigt positivt. Vi började växa in mer & mer i matchen & helt plötsligt började vi skapa ett flertal hyperfarliga målchanser som vi dessvärre inte kunde förvalta. Istället blev det Nybro som skulle få sista ordet & sätta spiken i kistan genom sitt 4-2 mål.

Oavsett motståndare är det alltid trist att förlora. Vi har en stark vinnarmentalitet i gruppen & den ska vi bevara. Men faktum är att resultatet är sekundärt i detta fall. Det viktiga är prestationen samt att killarna fått spela en för dem väldigt utmanande & utvecklande match. Det finns mycket som är positivt som vi kan ta med oss framöver, likaså finns det saker som vi kan förbättra och dra lärdom av.

Avslutningsvis: SAMTLIGA spelare kan efter denna match se sig själva i spegeln med gott samvete & känna att man gjorde en bra insats & bidrog med positiv energi. Extra stort plus till Olle & Liam då deras insats va något alldeles extra enligt oss ledare!