SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkomna till Damlagets hemsida
Här hittar ni information om vårt duktiga damlag.
Säsongen 2021- Nu igång!
2021-01-08 07:13
Då har vi dragit igång säsongen 2021, vi började med en liten upptakt och inventering för kommande säsong, träning i en småkylig & blöt tillvaro på Barkestorps konstgräs i går torsdag 7 Januari, som faktiskt fått oförtjänt mycket kritik. Planens beskaffenhet är inte 100%, men den fungerar till att träna försäsongsträningen på.
Nu ställer vi in vårt sikte för vårt andra år i Div II, det kommer krävas egen inställning, egen självinsikt som bygger på att ge det där lilla extra på våra samlingar och träningar, vi har varit bra tränade förr om åren, i år ska vi ta ett steg till. Vårt första styrkebesked kommer sättas på prov redan 20 februari, då vi har vår första träningsmatch inbokad, om det blir av återstår att se, men vi har den inställningen och förhoppningen att så blir fallet.
Nu kör vi SB/TIF - säsong 2 i Div II Östra Götaland.med ett antal nya lag där vi kommer vara mycket i Smålands skogar och Kalmar Läns Norra delar.
Ray
Växjö BK-SB/TIF 5 - 2
2020-10-03 19:01

Då gör vi bokslutet för 2020, om inte ordet OM inte funnits, då hade det sett annorlunda ut. Men tjejer, vi har gjort mer än vad man kan förvänta sig av denna säsongen, vi drar in 19 poäng, vi får endast pisk av Växjö och Emmaboda, där dom delar på poängen som blev 30 för båda, men där EIS tar sig upp i 1:an på bättre målkvot. Dock fick vi se Ingelstad IK hoppa ifatt oss, upp på en fjärde plats, men vi rå sopade ut dessa på borta plan med 2-4. Vi håller Södermöre bakom oss, och vi är i systemet, nr 2 i Kalmar Kommun.


Glädjen vi tar med oss, är att vi har 2 spelare (i skrivande stund är inte målen inrapporterade???) som har skrämt skiten i dom flesta motståndarlagen, det är Lollo och Frida. 12 på Frida & 11 på Lollo gör att dom placerar sig på femte eller fjärde plats, återstår att se!


Matchen idag, startade riktigt bra första 18-20 minuterna, vi räds inget lag i denna serien, det var konstant tyst på VBK:s avbytarbänk. Dom viste inte vad detta var, vi lirade ut dom. Men som många gånger, när man ligger i topp har man flytet med sig, dom fick med sig 2 skitmål/missar in i halvlek.

Andra började på samma sätt som första, vi har övertag, men dom sticker upp och oroar, självklart får vi två skott utifrån, som går i ballong, 4-0. Men inte gav vi upp, vi skruvade om sista 25-20 minuterna och vi började hitta in igen och vi gjorde 4-2, och näst intill, på Lovisa Lunns skott/inlägg (Som där jag står, tror hade gått rätt upp i klykan), kommer Lollo med full respektlös het och får dit pannan och usslingen går tätt över, hade vi satt 4-3 där, då tror jag att vi kunnat trycka in ett till.


Men nu blev det inte så, vi fick en helt otrolig straff emot oss, i sista minuten, där Maja på ett fullständigt helt korrekt sätt går ut och glider, med bollen emellan sig och motståndare, ett skolexempel hur man glider och fredar sitt straffområde. Kommentaren från rättskiparen, var att Maja tog boll, men även spelare, inga kommentarer på detta.

Det är min uppfattning som refereras, och det har jag all rätt i världen att ha, men när fokus ligger mer på vad som sker utanför SB/TIF:s bänk, då anser jag att, då har vissa personer fokus på helt fel saker, jag bedömer vår insatts offentligt, då anser jag att jag kan bedöma lika dant med alla aktörer på den gröna planen!


Det är nu andra matchen i rad som vi får väldigt lustiga beslut emot oss, lite mer tycker man att man ska kunna begära.


Summeringen: En bra match idag igen, även om vi inte stod upp i vår fulla prakt över 90, dom hade lite flyt idag. Vi ska däremot gå med högt huvud, ni presterar riktigt bra över säsongen 2020! GRATTIS TILL NYTT KONTRAKT I DIV II.


Ray & Thony

SB/TIF-RM 0-0
2020-09-26 18:56

Andra oavgjorda matchen i rad - men en betydligt bättre och roligare match än tabberaset i Vetlanda förra helgen! Detta var en match som hade två olika halvlekar, vi i fördel till 90% i andra, medans vi i första kanske var och snuddade vid 50%, gör man en ekvation på detta så är övertaget 70% över 90 minuter. Jag tror nog att det är ganska så rättvist beskrivet, om även lite partiskhet/jäv ligger i textraden.


Mest nöjda med oavgjort får vi nog tro att RM var, vi hade idag inte direkt någon hjälp av trion som bedömer, tvärt om, vi blev snuvade på vinsten då Frida la in 1-0 i andra halvlek, avvinkad för offside, men så fel, det var vår andra spelare i situationen som låg fel, och vid deras kommunikation, så vinkar AD för offside, vilket var helt åt skogen, och för övrigt 2-3 avvikningar till. Men vi lägger detta bakom oss. Idag var det dags för Malin att göra comeback, gjorde det bra, Angelica upp ett snäpp och gör det också med bravur, Ytterbackarna var också på tårna denna dag.


Lollo fick idag kliva in i mitten, med ackuratess och fysik var hon dominant på mittfältet och hon jobbade över mycket stora ytor. Även Moa S nötte och jobbade, med lite flyt så hade Moa kunnat lägga in ett mål i första. Ny backlinje och nytt mittfält, skulle kunna göra oss sårbara kan man tycka, men inte, vi är stabila hela vägen och vi är dominanta, över 90 minuter mot ett tidigare topplag i serien. Det vi ändå måste jobba vidare på är att hitta vår markering i defensiven mer naturligt, vi är ett fysiskt lag, vi är ett jobbigt lag att möta, men om vi naturligt, tar oss an markeringsspelet och trespelet som vi ska, då hade vi legat etta i tabellen idag!


För att klara detta, så måste träningsnärvaron upp med väldigt mycket mer procent än nu, nu kan det tyckas att varför tar han upp detta när det bara återstår en enda match av säsongen, jo det är sant. Men det kommer en morgondag, det kommer en ny säsong, då måste man vara förberedd. Träning ger färdighet. Tro mig!


Summering, vi har nu fått bekräftat att vi har en tårta från Emmaboda spikad, samt att vi gör idag en riktigt bra insatts, även om vi känner oss lite snuvade på 2 poäng.


Nya tag kommande lördag, Växjö BK Borta 15.00.


Ray
FC Vetlanda-SB/TIF 2-2 (1-1)
2020-09-19 18:57

Att vi vill spela fotboll på riktigt underlag råder väl ingen tvekan om efter dagens och säsongens, genomklappning!


Överdrift, naturligtvis, men vi måste kunna behärska alla underlag, oavsett om vi har en eller två borta och likaså ny spelare in i laget. Jag håller inte tillbaka vad jag sa i halvtid, det är underprestera på åt skogen allt för många fötter...….

Ingen kan ens tänka tanken på att argumentera. PUNKT!


Vi har mycket att jobba vidare med, vi kommer vecka 40 bara åka på konstgräs, så ni vet. Vi ska vara väl förberedda mot Växjö BK, jag ringde precis Johan i VBK och det är Konstgräs, även om det är tvetydigt i FOGIS!


Ta till er, att alla måste jobba, ni vet mina procentsatser, faller 1 faller 10%, faller 2 faller 20%, faller målvakten faller minst 50%. Nu föll vi inte mer än kanske 20% mot förra helgen!

Nog med tråkigheter, men verkligheten mina tjejer är detta med att engagera, deltaga ända in i kaklet, det är tyvärr där det brister!


Vi ligger i två underlägen,  1-0 och 2-1 men, vi kommer tillbaka. Dock är det över 90 minuter, 65 % övertag till oss, men vi behärskar inte detta skit underlaget, för det är precis vad det är, detta gynnar inte vår fotboll mer än på vintern. Man kan ju vända på det, men varför ska ja göra det, fotboll spelas på gräs, inget annat.


Emellanåt, så stressar vi och gör allt för själviska beslut, när man inte hänger med i momentum och fart, då måste det till smarthet, spela runt, spela enkelt och få motståndet att springa. Men det var, som förgjort!


Nu mina kära tjejer, ni är det bästa jag vet!

Nu lägger vi denna matchen bakom oss, även SB/TIF får göra dåliga matcher, för ni är Thonys och Mina absolut största stjärnor på himlavalvet, och fotboll det kan ni spela, det vet ni och vi!


Vi har bara en förlust i kolumnen...……………..Så starkt.


Ray

&

Thony

SB/TIF-HULTSJÖ IF ATOM 6 - 1 (1-0)
2020-09-13 18:45

SB/TIF är en maskins som bara nöter och nöter ner sitt motstånd, säsongen 2020 är ju annorlunda, men det är den för alla lag i enkelserie, och detta med 6 poängsmatcher har vi verkligen anammat. Vi går på så det står härliga till, ändå känner man emellanåt att vi har ännu mer att plocka ut ur truppen spelare, detta är en ynnest att både veta och känna.


Moa Svensson, idag fick vi se vad som finns i denna tjejen, bra inställning, bra jobb och 2 mål, elegant!

Vår arbetsmyra nummer 6, Ida Wallman, stor stjärna i protokollet, alltid bra och alltid där hon ska vara.

Sabina Wallin, säger bara det Sabina Wallin, inte nöjd idag, men det är jag och det räcker för mig.


Summeringen av dagens match är följande, åt skogen med våra sista pass i första halvlek, bra fram till dit, men sedan slarvade vi, vi skulle åtminstone ha stängt matchen i första, men vi måste vänta till 48:e minuten, sedan rullar det bara på.

Jag är mer än nöjd med dagen, och vi sprider målskyttet, på ett härligt sätt, Moa och Frida 2 var idag, Sabina och Louise var sitt, fyra målskyttar, detta är starkt.

Jane, spelar back i dryga 45 minuter på ett övertygande sätt, vi går i anfall även med backarna i år, då är man svårstoppade.


En laginsats idag igen! 


Ray & Thony

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Smedby BoIK, 04/06 21:58 
Smedby BoIK, 15/04 21:38