SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkomna till Damlagets hemsida
Här hittar ni information om vårt duktiga damlag.
Smedby/Trekanten-IFK Påryd 4 - 0
2022-05-17 05:18

Att vinna är inte allt-Men det är väldigt mycket, vi går från klarhet till klarhet, vi hittar vårt egna spel, vi följer spelplanen bättre och bättre och det ger oss resultat. Vi är effektiva, men skulle kunna vara ännu effektivare, med 9 mål är vi i målproduktions toppen och vi har lite häng även på topplagen. Vi håller även vår andra nolla, 180 minuter utan mål i baken.

 

En matchbild, det var inte tal om något annat än att vi gick för vinst, vi höll i taktpinnen från början till slut och vi orkade bra över 90 minuter, individuella prestationer fanns det många utav mot Påryd, backlinjen var stabil över alla fyra, mitten börjar nu forma sig, även om vi ännu inte kört med ograverad startuppställning i någon match, men som jag säger vi är fotbollspelare, inte possitioner. Framåt har vi två yrväder som blir bättre och bättre för varje match. Vi hade kombinationer, vi fick med yterrbackar i anfall, inte en gång, utan i parti och minut, yttermittfältarna börja landa rätt på bortre, bredden fanns, vi nyttjade ytorna väl.

 

Otvivelaktigt, så måste vi lyfta på hatten för hela backlinjen, och Elly & Wilma där framme, men helheten är ändå vår starka lagprestation. Detta kan bära långt, men vi tar en match i taget.

Det var trevligt att vi kunde bjuda publiken på Åvallen en trevlig fotbollsafton, för det var ju faktiskt lite publik, kul som attan. Sträck på er, för en härlig prestation.

 

Ray

Lindsdal IF - SB/TIF 0 - 1
2022-05-10 13:29

En välgenomförd match, från minut ett till minut nittio så var det SB/TIF som höll i taktpinnen. Vi hittar fler kombinationer, vi börjar hitta rätt i possitionerna, men trots detta har vi en bit kvar, presspelet fanns där periodvis, men jag vill ha detta högre upp i banan och även bredare. Vi har ett spel som stundtals värmer och ger en framtidshopp. Det blir ett kort referat idag, men nämnas bör ju Elly & Wilma, dom hittar varandra bra, trots att det bara är i början i deras samspel. Laget gör en bra och stark prestation, Filippa bör även hon nämnas.

 

Ray

SB/TIF - Madesjö B 4 - 4
2022-05-03 05:40

Årets första poäng, vårt unga och relativt orutinerade gäng tog igår kväll årets första poäng, och dunkade in 4 mål, med ett underläge med 2-4. Starkt gjort, vi hade en helt ny backlinje, som klarade utav den värsta anstormningen, det är en stark prestation. Hela laget är en ny konstellation, där vi sakta men säkert måste bygga upp både det fotbollsmässiga, fysiska och framförallt den mentala biten med att tro på sig själva, för det finns inget dessa tjejer inte klarar, det som sätter hinder är tjejernas tankar om fotbollens grunder.

Extra ordinärt, denna afton, Ebba går in på ny plats och gör det bra, det tar 10-15 minuter in i matchen, men sedan sitter det. Wilmas 1-0 mål lyfter oss, Malin vår försvarsklippa, åter igen ett gediget arbete, som även resluterade i en jätte frispark direkt i mål. Regisören till detta är ödmjuk.

Det extra ordinära, är att vi kommer igen vid underläge, bra jobbat hela laget, detta var en laginsats.

 

Ray

Borgholm-Smedby/Trekanten 5-0
2022-04-26 05:47

Seristart med förlust, javisst så trist! Men med ögonen riktade framåt och med en klar insikt in i verkligheten så var det väl inte så konstigt i sig, men sanningen kommer man aldrig ifrån. Att säga att Borgholm inte var eller är det bästa laget i serien återstår att se, men min tes är att vi kan betydligt bättre än så här, vi bör stäppa upp, med 75% och det åstadkommer man bara genom att gnugga på träning och svetsa ihop truppen. Kommer vi dit, då är denna oslipade diamant, en sten med många karat.

Vi spelar stundtals, den fotboll som jag vill, våga hålla boll, rörelse och att ta löpet på rätt sätt, men vi föll igår ner till håglöshet, där modet svek, inga klara beslut utan vi var emellanåt, håglösa och ängsliga, andra var bättre än första.

Nu stundar hårt arbete, vi målar inga svarta tavlor, vi ser nu framåt och tar oss ann nästa uppgift, vi har en diamant som ska slipas. Vi ska hitta formation, vi ska hitta platser och till detta ett friskt vågat offensivt spel, med hög press, som saknades igår, till detta ska vi in,m fysiskt i varje närkamp.

Fanns det inga ljuspunkter igår, självklart finns det ljuspunkter vi försökte i andra halvlek att hitta ett eget spel, vi kom igenom ett antal gånger med kombinationsspel, men med uddlöshet som avslut, men vi var där, sedan finns det individuella prestationer, såsom Alice, strålande spel. Angelica kommer in och börjar hålla i boll, Maria klarnar i sitt backspel, Alva i mål, kan inte lastas för något mål. Sedan är vi inte samspelade, bara det, gör ju att vår prestation är bra trots nederlaget, hur konstigt det än låter.

Nu ser vi bara framåt, Madesjö 2 maj, om en vecka ska vi ta vår revansch, på Tingbyskans 19.00.

Ray 

VI HAR NÅGOT PÅ GÅNG!
2022-04-06 17:25

Jag avslutade sista inlägget med rubriken som är ovan!

Vän av ordning, vi har något på gång, jag lovar varken guld, regn eller skogar, men jag lovar rolig fotboll både på Tingbyskans och Åvallen 2022. Vårat kombinationslag har fått tillskott med 4 spelare som är fostrade i Smedby, skolningen är av mycket hög klass, det inkluderar självklart Smedbys tränare. Alla fyra tillför tempo, spelförståelse, teknik och lagspel i all sin enkelhet.

Vi har även fått upp tre talanger från flicklaget, som alla ställer alvarsamma frågor, Alma Calvander med ett spelsinne utöver det vanliga går i spets, med Julia Persson och Clara Adolfsson med inställning som finns hos få. Helt underbart att kunna lyfta från egna led.

Egna led kommer även tillskotten ifrån.

Alice Hamrin

Wilma Persson

Thea Mörck

Iza Hellgren

Välkomna tillbaka till Smedby BOIK/Trekanten IF.

Även en gamling är på gång i träning och kommer garanterat vilja vara med i diskussion om start 25 April, Frida Sjögren.

Har några ess i rockärmen, som förhoppningsvis kan bli tillskott framöver.

 

Ray

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Smedby BoIK, 27/02 16:27 
Smedby BoIK, 29/10 22:18 
Smedby BoIK, 26/10 20:10