SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkomna till Damlagets hemsida
Här hittar ni information om vårt duktiga damlag.
IFK Påryd - SB/TIF 9-manna 2 - 2
2022-08-30 05:40

Vilken batalj, vi fick för första gången spela 9 manna fotboll säsongen 2022, egentligen inte något att komentera, även vi är anmälda till att kunna nyttja detta, om situation skulle uppkomma. Däremot, så tror jag mer på att spela på ograverad plan, och inte korta den med 6-7 meter. Kommer vi i situation igen för detta, så kommer jag begära full plan

Åker eller urbetad vall, vi kommer från landsbyggden båda lagen och vi är vana att se åkrar, men detta är och kommer förbli den sämsta fotbollsplanen jag någonsin beskådat, till och med konstgräsplanen på Barkestorp, håller bättre mått än detta. Hade det varit Vildsvin som plöjt upp ytan hade jag kunnat haft förståelse, men detta är ett skämt. Skärpning Påryd, den är både farlig och ospelbar, borde även ni inse och förstå.

Matchbilden, i första 10-15 minuterna så försöker Påryd med ett drag att få press på oss, dom lyckas och vi faller ner i stunder ganska långt, men vi bygger upp oss och börjar koppla grepp, detta till trots så får dom in bolluslingen och tar ledningen med 1-0, detta i vårt momentum med avslut som hamnar både här och där, vi borde haft en ledning med oss in i halvtid, men icke! Vi ställer om i andra, vi lägger oss på högre press och mindre i försvar, vi har andra halvlek i en 80/20 process, men vi bestraffas när vi på nytt faller och får en frispark mot oss i farligt läge, dom tar ledningen med 2-0, inte på något vis rättvist.

Förändringen kommer, vi ger inte upp, vi gnuggar vidare och vi får resultat på vårt hårda och kämpande arbete, vår ork håller över 90 minuter, vilket Påryd knappt gjorde i 45 minuter, vi jobbar in både 1-2 & 2-2, och en poäng med oss hem. Att möta lag som spelar på detta sättet är en jobbig apparat, tuffa/ojusta/maskande och egentligen ett lag som inte har ett eget organiserat spel, blir ofta en jobspost som är svår att bemästra över 90 minuter, lägg därtill blött och svårbemästrad fotbollsplan.

Vårt spel,  håller fortsatt i sig, idag ny målvakt, som inte fått möjligheten att egentligen förbererda sig för uppgiften (Godkänd insatts), vi har som regel att försöka spela oss ur situationer och fortsätter med detta, men vi föll perioder på mitten och det testade vårt försvar ganska hårt några gånger, det är inte motståndet som gör dessa farligheterna, det är vi själva, när vi tappar boll och inte tar eget ansvar och jobbar hem, där måste snäppas upp, samt ligga betydligt närmre och tätare på vårat motstånd, kommer vi dit, då kommer det ge resultat, tro mig.

Många gånger, är vi själva vårt tuffaste motstånd.

Moralen och laginsattsen premieras, att se frustration i ögon, höra detta, se detta och inget annat kunna göra än att höras från sidan, är oerhört jobbigt för ett engagerat hjärta såsom mitt, då får domaren, då får ledare (I Påryd), höra min hemska ljuva stämma ljuda över åkern, och så kommer det alltid vara så länge mina ben står och mitt hjärta slår som det ska, det är mitt engagemang, behöver inte kommenteras på något vis varken av annan eller egna spelare, det är mitt engagemang. Precis lika mycket som ni på planen har er frustration, när det inte går som ni vill, men igår kom moralen och engagemanget till oss, och vi tog med en pinne hem, vi gläds åt den, men vi är inte helt nöjda, för det är så det ska vara, och den tändvätskan, använder vi hela veckan fram till nästa match. Ni gör ett moraliskt hästjobb i 90 minuter, ni orkar och ni hade kört skiten ur dom om vi haft 10 minter till att spela, lagets insatts igår är av högsta arbetsmoral. Ni var värda 3 poäng.

 

Ray

SB/TIF-LINDSDAL B 3-1
2022-08-23 07:02

Vi studsar tillbaka, efter tung Madesjö förlust som inte speglade matchen över 90 minuter, så går vi ut och spelar fotboll, mina flickor. Så ni gör det, ni hittar lösningar, ni är på tå, ni är vakna och allerta på alla vis, självklart faller vi ner några gånger, men vi kommer tillbaka, gång på gång, det var i slutet vi föll lite för långt ner och dom fick en reducering till stånd.

Lindsdal är inte dåliga, dom spelar fotboll, att deras tabellplacering är där den är, beror på den negativa spiralen som dom inte kommer ur, tyvärr, men vi har mött både två och tre lag som är på lägre nivå än Lindsdal, så sträck på er för ni gick inte in och underskattade dom.

Vi gör ingen långbänk av detta, så här har vi tränat för att spela, nu praktiseras det, med rätt inställning både på matchdag och träning så kommer detta att generera fler poäng, samt fler målskyttar i våra match protokoll, det är träning och åter träning som resulterar. Olivia målskytt på nytt och en bra insatts överlag, Wilma fick också näta och gjorde ett bra toppspel med syster yster, Elly vilket yrväder, Alma kom igång rejält i andra, Alice, Filippa nötte högerkant, Thea på sin kant vinner boll och är kreativ ideligen, på mycket bra sätt, backlinjen strålande och Ebbas första 45 är lysande (Utgick på grund av förkylning) Vida kliver in och gör det kanon, strålande målvatsspel av Alva.

Alla gör denna dagen sitt, en dag på arbetet skulle man kunna säga.

 

Ray

Madesjö - SB/TIF 8-3
2022-08-11 05:08

Utklassning när Madesjö B besegrade Smedby/Trekanten, detta var man vaknade till när man läste Barometen Webb tidning. Detta till trots, så vet vi samtliga att vi hade en ledning vid 1-2, samt snudd på en ledning med 1-3, men vi gick till paus med 2-2. Andra halvlek, började lite knackigt, men på nytt tog vi oss ikapp och hade 3-3, men vid runda 60 minuter så faller vi som ett korthus, ork, engagemang var som bortblåst på cirka hälften utav fötterna. Siffrorna rann iväg, vi förlorade mot ett bättre lag, absolut.

 

Men att förlora med jättesiffror, när man ändå gör 3 mål, är bessynerligt, men så blev det. Vi tog oss tiden att stanna ute på planen efter match och gå igenom raset, orken var en pusselbit, negativitet från bänken en annan, inställningen kom också upp. Summerar jag åsikter med konstateranden, så kan jag inte blunda för det fakto att vi saknar engagemanget för att träna, träning är A&O i precis allt vi företar oss, både i arbetslivet och fritidssysselsättning. Vi får i Barometern, ord att vårt unga lag inte orkade fullt ut, sant igår, men inte i våras. Vi har ju haft detta som en styrka, att orka mer än 90 minuter, och i våras så var det flera lag vi tröttade ut. Vårt motstånd igår, knäade inte, vad tror ni det beror på?

 

Vi har även några orsaker med oss för gårdagens ras, vi saknade 3 spelare, vi har även förkylning på några fötter, det är orsaker och skäl som ändå gör att vår prestation över 60 minuter är BRA! Bra igår, var definitivt Alva Nordström, Malin Mulder, Alma & Alice. 2 klassmål med båge på Alice, och en lika fin puta utav Olivia. Vi får gnugga på med både positivitet och negativitet, detta är inte forum att ta upp detta utan det tar vi på träningen. Nu är det upp med huvudena, och focus på nästa match, då är det ny tag som gäller! Vi lägger Madesjö bakom oss för denna gången.

Ray

SB/TI - Borgholm 0 - 5
2022-06-29 05:11

Ett resultat som till trots, var en prestation som visar att när Murphys Lag grinar oss i ansiktet så står vi upp som ett lag som jobbar för varann. Vi mötte ett motstånd som både spelar och löper fotboll över hela planen, gort och gott ett bättre lag har vi nog inte stött på i år.

 

När det är motigt, och det kommer det vara fler gånger i år, så stiger individer fram och visar att man kan jobba över 90 minuter, det räcker många gånger långt, med hårt arbete.

 

Vi släpper denna matchen, men hatten av för Filippa, Alva, Malin. Stabilt arbete.

 

Ray

SB/TIF - Mörbylånga 2 - 4
2022-06-21 14:41

Vi ska ha rakt och högt huvud efter denna matchen, vi tar ledningen med 1-0 på bästa tänkbara sätt, Wilma klinisk i sitt avslut, dirigerad av Kajsa. Vi har matchen precis dit vi ville, vi pressade dom högt, dom försökte att överbelasta sitt spel på deras toppforward. Med lite fysik, så hade vi kunnat störa dom lite mer. 

Vi är ju där vi är, tekniska, ettriga och lite lätta emellanåt, men om vi bara får bestyr på att utnyttja motståndets fysik, så kommer vi flyga förbi som små fjärilar, tro mig. Mörbylånga är inte på något vis ett bättre lag än vi, vi har faktiskt fler chanser än Ölänningarna, men vi måste se till att få ordning på fötter och avslut, vi skjuter på tok för illa emellanåt.

Match resultatet, vi har gjort 33% av dom målen som Mörbylånga släppt in i år, sug på den karamellen, men att vi får 50 % fler bakom oss, är ju lite missvisande. Dom gör fler mål än oss och då vinner man, djupare än så här blir det inte idag.

 

Vi gör en bra insatts.

 

Ray

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Smedby BoIK, 26/10 20:10