En oerhört tung förlust med god eftersmak!
2021-08-20 14:10

Det är besviket lag som vandrar in med tunga steg omklädningsrummet efter matchen.

Fullt förståligt, en seriefinal gör ont att förlora speciellt när det är så frustrerande små marginaler som avgör.

Det är dock en förlust med god eftersmak.

Vi har onekligen framtiden för oss.

Killarna har tagit fina steg i sin utveckling!
Trots att vi möter fjolårets seriesegrare i J18 och har ett par viktiga kuggar indisponibla så håller vi

jämna steg.

(11 st spelare Födda 05 i matchtruppen)

Det finns mycket att bygga på vidare på!

Matchen:

Inledningsvis är det en ganska tillknäppt historia.

Två disciplinerade lag som inte vill bjuda på något.

Dödläget bryts i den 16:e minuten efter att Elvin snyggt friställt Bengan som behärskat sätter bollen i nät, 0-1!

Villt jubel från spelarhåll & en knyten näve från ledarhåll.

En kvart senare tilldelas Liffen en straff som dem förvaltar på bästa möjliga sätt vilket innebär 1-1.

Mot slutet av första halvlek får Otto in ett mål men dessvärre med hjälp av en arm vilket innebar att målet korrekt dömdes bort.

Istället är det Liffen som tar ledningen efter att ha utnyttjat ett bolltapp och ett något oorganiserat försvar. (2-1)

Blytungt precis innan pausvilan.

Inledningen av andra halvlek är ingen höjdare.
Känns inte riktigt som att spelarna skakat av sig det sena 2-1 målet från första halvlek. Lite uppgivet nästan….

Från matchminut 60 däremot visar vi upp en fantastisk frejdig & kreativ fotboll!

Vi är väldigt framåtlutande och får bra tryck på Lindsdal.

Men tyvärr lyckas vi inte få in något kvitteringsmål trots ett par hetta målchanser. Matchen tillskrivs därmed  2-1 i favör för Lindsdal.

Trots förlusten fanns det mycket i sig som va positivt!

Många spelare som ska vara nöjda med sin prestation.

Extra beröm till Devin som gör en fantastiskt bra andra halvlek. Många fina, fartfyllda, genomtänkta kombinationer han är inblandad i som ger oss flyt i spelet och som sedermera generar i farliga anfall.

Om man ska vara lite kritisk mot någonting så va vårt passningsspel i perioder lite för svagt. Många enkla felpass/ passningar som förstör rytmen etc…

Lite bättre skärpa i den biten och vi skulle haft ett tydligare grepp om matchen.

Avslutningsvis vill vi passa på att tacka Lindsdal för en rolig och välspelad J18 match.