SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Smedby BoIK/Trekantens IF
3 - 0
Lindsdals IF
Smedby BoIK/Trekantens IF3 - 0Lindsdals IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 01 maj, 15:00
Plats:Tingbyskans
Tävling:
Matchnummer: 143213009
Samling:13:30
Toyota Cup SB/TIF III - Lindsdal IF II 3-0
2019-05-01 18:52

Cup är Cup ett epitet som ibland ställs på sin spetts!


Oavsett innebörden i detta epitetet så är det fotbollsklass på våra tjejer denna dagen igen, vi kontrollerar hela föreställningen över 90 minuter. Dom farligheter som Lindsdal åstadkom hanterade vi med säkerhet, och det var en vanlig dag på jobbet. Idag kan jag inte, även om jag skulle vilja säga att vi gör en mycket bra match, vi gör inte det, vi gör bara det som förväntas utav oss. En dag på jobbet, med skärpa och resoluta, beslut som avgör. Detta för oss till en seger med 3-0. Vi hade bud på ännu fler möjligheter och då kanske vi kunnat sträcka oss till en bättre match.


När vi i första halvlek får en situation med en liggande Lindsdalspelare, så valde jag att ta hörnan på ett regelrätt sätt, då jag bedömde situationen utifrån Lindsdalspelarens sätt att agera i pressad situation, vilket vi innan match hade diskuterat. Beskyllningen från ledarna i Lindsdal, vill jag inte återge i skrift här, men jag utsattes för beskyllning och påhopp att uppträda osportsligt, fel eller rätt får varje betraktare själv avgöra, jag kan förstå ledarnas reaktion samtidigt som jag tror dom förstår min. Sedan fanns det nog lite av både sportslighet och vuxet beteende som saknades på sidan.Hörnan vart resultatlös.


Oavsett mitt beslut, så är jag och min/vår fotbollsfilosofi den att sportslighet är viktigt, samtidigt som sportsligheten går ut på att alltid gå för hundra, och vinna på ärligt maner, inte filma till sig något och dra fördelar på det. Detta visade tjejerna idag då vi lätt kunnat filma till oss två straffar, nej istället stod vi upp och tog konsekvenserna den vägen.


Att vinna mot ett division två lag i cupomgång ett, med 3-0 är ingen tillfällighet. Vi har ett lag med hög moral, arbetskapacitet och tron på oss själva. Detta gör att vi får på nytt en omgång med oss, samtidigt som vi ska ha ödmjukheten med oss och se detta som bonusmatcher, det viktigaste är vardagen och vår division III serie. För dom som inte är invigda så är vi begränsade i spelartruppen i Toyota Cup, då vi spelade serieomgångarna i två grupper. Endast spelare i vidareavancemanget från grupp 6, får deltaga i detta cupspelet.


Njut av denna segermatchen, och se fortsatt framåt mot söndagens nästa match i serien mot Nättraby 18.30 på Tingbyskans.


Ray<< Tillbaka