SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkomna till Damlagets hemsida
Här hittar ni information om vårt duktiga damlag.
Säsongen 2021- Nu igång!
2021-01-08 07:13
Då har vi dragit igång säsongen 2021, vi började med en liten upptakt och inventering för kommande säsong, träning i en småkylig & blöt tillvaro på Barkestorps konstgräs i går torsdag 7 Januari, som faktiskt fått oförtjänt mycket kritik. Planens beskaffenhet är inte 100%, men den fungerar till att träna försäsongsträningen på.
Nu ställer vi in vårt sikte för vårt andra år i Div II, det kommer krävas egen inställning, egen självinsikt som bygger på att ge det där lilla extra på våra samlingar och träningar, vi har varit bra tränade förr om åren, i år ska vi ta ett steg till. Vårt första styrkebesked kommer sättas på prov redan 20 februari, då vi har vår första träningsmatch inbokad, om det blir av återstår att se, men vi har den inställningen och förhoppningen att så blir fallet.
Nu kör vi SB/TIF - säsong 2 i Div II Östra Götaland.med ett antal nya lag där vi kommer vara mycket i Smålands skogar och Kalmar Läns Norra delar.
Ray
FC Vetlanda-SB/TIF 2-2 (1-1)
2020-09-19 18:57

Att vi vill spela fotboll på riktigt underlag råder väl ingen tvekan om efter dagens och säsongens, genomklappning!


Överdrift, naturligtvis, men vi måste kunna behärska alla underlag, oavsett om vi har en eller två borta och likaså ny spelare in i laget. Jag håller inte tillbaka vad jag sa i halvtid, det är underprestera på åt skogen allt för många fötter...….

Ingen kan ens tänka tanken på att argumentera. PUNKT!


Vi har mycket att jobba vidare med, vi kommer vecka 40 bara åka på konstgräs, så ni vet. Vi ska vara väl förberedda mot Växjö BK, jag ringde precis Johan i VBK och det är Konstgräs, även om det är tvetydigt i FOGIS!


Ta till er, att alla måste jobba, ni vet mina procentsatser, faller 1 faller 10%, faller 2 faller 20%, faller målvakten faller minst 50%. Nu föll vi inte mer än kanske 20% mot förra helgen!

Nog med tråkigheter, men verkligheten mina tjejer är detta med att engagera, deltaga ända in i kaklet, det är tyvärr där det brister!


Vi ligger i två underlägen,  1-0 och 2-1 men, vi kommer tillbaka. Dock är det över 90 minuter, 65 % övertag till oss, men vi behärskar inte detta skit underlaget, för det är precis vad det är, detta gynnar inte vår fotboll mer än på vintern. Man kan ju vända på det, men varför ska ja göra det, fotboll spelas på gräs, inget annat.


Emellanåt, så stressar vi och gör allt för själviska beslut, när man inte hänger med i momentum och fart, då måste det till smarthet, spela runt, spela enkelt och få motståndet att springa. Men det var, som förgjort!


Nu mina kära tjejer, ni är det bästa jag vet!

Nu lägger vi denna matchen bakom oss, även SB/TIF får göra dåliga matcher, för ni är Thonys och Mina absolut största stjärnor på himlavalvet, och fotboll det kan ni spela, det vet ni och vi!


Vi har bara en förlust i kolumnen...……………..Så starkt.


Ray

&

Thony

SB/TIF-HULTSJÖ IF ATOM 6 - 1 (1-0)
2020-09-13 18:45

SB/TIF är en maskins som bara nöter och nöter ner sitt motstånd, säsongen 2020 är ju annorlunda, men det är den för alla lag i enkelserie, och detta med 6 poängsmatcher har vi verkligen anammat. Vi går på så det står härliga till, ändå känner man emellanåt att vi har ännu mer att plocka ut ur truppen spelare, detta är en ynnest att både veta och känna.


Moa Svensson, idag fick vi se vad som finns i denna tjejen, bra inställning, bra jobb och 2 mål, elegant!

Vår arbetsmyra nummer 6, Ida Wallman, stor stjärna i protokollet, alltid bra och alltid där hon ska vara.

Sabina Wallin, säger bara det Sabina Wallin, inte nöjd idag, men det är jag och det räcker för mig.


Summeringen av dagens match är följande, åt skogen med våra sista pass i första halvlek, bra fram till dit, men sedan slarvade vi, vi skulle åtminstone ha stängt matchen i första, men vi måste vänta till 48:e minuten, sedan rullar det bara på.

Jag är mer än nöjd med dagen, och vi sprider målskyttet, på ett härligt sätt, Moa och Frida 2 var idag, Sabina och Louise var sitt, fyra målskyttar, detta är starkt.

Jane, spelar back i dryga 45 minuter på ett övertygande sätt, vi går i anfall även med backarna i år, då är man svårstoppade.


En laginsats idag igen! 


Ray & Thony

Kalmar Sö/Hossmo-SB/TIF 1 - 7
2020-09-05 18:55

Jag sa att höstbruket börjar idag, lite trevande kan man lugnt konstatera efter första halvleken, endast 0-1 i protokollet. Vi hade idag ett långt lag i första mellan alla lagdelar, även vart vi smala stundtals. I andra går vi ut för att plöja, ner vårt motstånd, det är detta som är höstbruket, att plöja ner gödsel och så till våren. Vi har med största sannolikhet, säkrat våren i Division 2. Men vi kan absolut inte lägga oss i bekvämlighet, vi har 4 jobb kvar.


Fokusering, Målbilder och Respekten för vårat motstånd, är parametrar vi alltid, jobbar efter, men vi måste göra detta fortsatt från minut ett. Vi vinner komfortabelt, men vi borde fått med oss några baljor till, kan jag tycka, aldrig nöjd som ni säger, nej kan så vara. Laginsats som vanligt, ja absolut, men vi har ljusglimtar som måste delges och idag hade vi en klockren spelare i Wilma Persson, glänste helt klart mest på Skyttis utav alla våra stjärnor i SB/TIF, vår nya vänsterback, som vågar gå med upp i anfall och direkt tillbaka ner i försvar.

En annan stjärna denna eftermiddag, är Sabina Wallin, hon är ännu inte i toppform, men hon levererar, entusiasmerar, driver på och gör 2 mål, och ett mål som vi sent ska glömma. Underbart, att det håller.

Gör man 3 mål, så är det klart att, det inte kan gå obemärkt förbi, Frida gör i stort alltid sitt jobb. Jane, vänster mitt, underbar. Filippa (1 mål) och Agnes inhopp lysande, ni ser, det blir åter en laginsats. Samtliga förtjänar beröm.

En devis, vi vinner som lag och vi förlorar som lag, förra veckan mötte vi suveräna Emmaboda och fick torsk, att sedan växla tillbaka till vinnarspåret tyder på en stort självförtroende i vår trupp.


Kalmar Södra/Hossmo, det finns mycket fotboll i dessa tjejerna, men tyvärr så räcker detta inte alltid till, det förtar inte vår prestation, att deras självkänsla/förtroende är lite naggat i kanten, utan jag vill höja deras fotboll, samtidigt som jag vill ge dom en skjuts på vägen, för att få dom att komma loss. Dom förtjänar bättre plats och poäng.


Nu är det en vecka till nästa uppgift och fortsatt höstbruk, 16.00 på Tingbyskans så kommer Hultsjö IF/Atom på besök.


Ray

&

Thony

Kajsa Lang U 23 Landslaget (Smedby BOIK)
2020-09-03 15:11

Ena dagen 5 åringar, nästa dag debut närmare ett A-Landslag för damer.  Kajsa Lang!

Vi ska med högt huvud bocka och tacka både individer och tränare för att vi i Smedby levererar spelare för framtida fotbollsspel, ett stort tack för att vi tillsammans,  med strategi och filosofi, med individer i fokus kan leverera på högsta nivå i vårt avlånga land.

Kajsa Lang nu U 23, Moa Svensson Flick Landslag, Fredrik Pettersson med flera, med flera, till detta ett antal Allsvenska herrspelare.


Det kanske är något , i jorden på Tingby som gör att vi kan detta med hur man bedriver fotbollsverksamhet på gräsrotsnivå!


Var stolta för det vi gör, detta är ett bevis till alla, framförallt till tjejan, GRATTIS KAJSA!


Ray

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Smedby BoIK, 02/01 18:09 
Smedby BoIK, 29/10 22:18 
Smedby BoIK, 26/10 20:10