Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkomna till Damlagets hemsida
Här hittar ni information om vårt duktiga damlag.
SB/TIF-Emmaboda IS Träningsmatch DIV II
2020-03-29 14:57

Att vinna matcher är vad det handlar om, men man kan i undantagsfall vinna, fast man förlorar. Vi pratar innan matcher om Målbild-Utmanande-Respekten, Press & Understöd, om vi hade haft med oss detta in i matchen på samtliga 100%, från minut ett, då hade vi vunnit med minst 2-0.


Vi ställs mot ett lag som så när tog steget upp i div I 2019, vi liksom dom hade för dagen både skador och sjukdom mot oss, men förutsättningarna ska absolut inte grusa detta, då vi gör en bra dag på arbetet. Vi blir i första halvleken påhälsade ganska offensivt av Emmaboda dom första 10-15 minuterna, därefter tar vi oss mer och mer in i matchen och vi ändrar matchbilden till vår fördel, vi får med oss 1-0 via ett fint upprullat anfall där bollen gick på lina mellan 3-4 spelare, där Wilma får avsluta på distans.

Vi fortsätter hålla i takt pinnen, men sedan bjuder vi på 1-1 där Maja (Som för dagen var MYCKET BRA), missar en dragning, där E-boda la in den i tom bur, 1-2 målet var en snygg genomkörare där vi helt sonika är bolltittare, i minut 44 så tittar vi ännu mer på Emmaboda, 4-5 spelare gör inte sitt jobb, och då kan Emmaboda skicka i väg en boll mot bortre stolpen som Maja är skymd på, 1-3 i halvtid.


Lagdelarna måste börja arbeta mer tillsammans, vi måste få fart på 100%, inte på 70% som i första. Vi blir på nytt hårt ansatta 8-10 minuter, i andra halvlek, för att sedan börja ta över mer och mer. Det blir ändå inte så att vi ligger på 100%, men vi jobbar oss in mot 80-85%, ni vet vad jag menar med %-tal. Det genererar ganska snart till resultat, vårt arbete att ta över matchbilden kommer när Moa S, får distans skjuta in 2-3. Nu hade vi faktiskt, utan att vi hade fått igång spelet till 100% ett övertag, både vad det gäller spelsinne, speluppfattning och psykologi, för det var ett gnällande utan motstycke, vi bjuder in till fysiskt spel, inte fult, men tufft och resolut i duellerna. Emmaboda förstår nog efter denna lunchmatchen på Åvallen, att vi kommer fortsatt ställa allvarsamma frågor på både motståndare och motstånd, som jag sagt innan, respekt är inte givet, det förtjänar man och det gör vi idag.


Att förlora men att ändå vinna..... Det vi vinner förutom respekt är att vi är ett lag, i byggfas, för vi är ännu inte riktigt färdigbyggda, men vi har både byggstenar och plattformen vi bygger på klar för oss. Att se ett motstånd, lägga energi på spelets ide och tro att man ska och kan ändra på det är bevis på respekten för SB/TIF. Vi kan och kommer kunna ställa till med många roliga stunder säsongen -20, tro mig. Vi vann idag, respekten och andra halvlek med 1-0. Laget gör jobbet på nytt, hatten av för samtliga. Tänk när vi får 98 oktan på 100%! Det kommer vi få, tro mig!

 


Matchspel fram till seriestart, på torsdag 18.00 har vi sammankallat till möte på Tingbyskans med ca: 12-14 föreningar, där vi kommer lägga upp ett träningsmatchprogram med matchspel, mot lokala föreningar, två grupper Grupp 1: Div I & II  Grupp 2: Div III & IV. Utifrån vad som bestäms så kommer spelschema.

Tanken är att vår Div II Serie ska starta 2020-06-22. Vi håller igång på samma sätt som vinterträningen innan.


Ray
Rödsle/IFK O-Hamn-SB/TIF Tr Match Div II 2-1
2020-03-22 19:38

Vilket väder och vilken fantastisk insatts på Oskarshamn Arena resultat 2-1 i baken, det var två halvlekar, första till oss, andra till dom, men det fanns ljuspunkter även i andra. Vi ska gå med högt huvud, dom tolv som idag representerade SB/TIF gjorde det med heder. Vi behöver inte lägga superlativ, men vårt mittförsvar, har med största sannolikhet, hittat varann, hatten av för både Malin & Angelica. En extra ros till Malin, som idag ställde upp för oss, trots magproblem hela lördagen och även söndagen. Malins egna ord var, jag måste ställa upp för det är ju planerat för match, både för mig och mina kompisar.


Vad ska jag säga, det är ju lite så vi får se det, sedan att sjukdom och arbete ställer till det, och även skadebiten, är något vi får leva med.


Vi tar ledningen med 1-0, Lovisa, dom kvitterar 15 minuter senare på en retur i stolpen, och dom får även med sig segern efter en undanrensning av oss, i stolpen, så stolparna var Rödsles bästa vänner denna afton. 2-1 till Rödsle.


Summeringen blir följande, inget lag vi räds att möta, i kommande seriespel, inte dåliga, inte heller extraordinära, utan vi vet att det var vi som gjorde detta laget bra, på grund av att vi inte orkade fullt ut, då vi hade 4-5 spelare med träningsfrånvaro och sjukdomsperiod i både 2 och 3 veckor.


Kommande helg- Div 4 Toyota Cup Lördag i Växjö/Div II  Söndag Emmaboda i Trekanten. PLANERA DETTA!


VI BLIR ATT RÄKNA MED-TRO MIG!


Ray & Thony


Trekanten/Smedby - Färjestaden B 3-2
2020-03-01 17:38

Helgens summering, blir att vi har med oss två segrar mot två Ölandslag. Vi mötte idag Färjestadens B-lag, som är ett spelande och duktigt lag. Med lite distans till matchen så vore nog ett oavgjort resultat rättvist, men som ni vet, är inte rättvisheten alltid med i idrotten. Vi avgjorde efter underläge med 1-2, när det var 12-13 minuter kvar. En nick och en vackert placerad boll bakom målvakten av Wilma skilde oss åt idag.

Men vi har ett spännande lag på gång, tro mig.


SB/TIF - GLÖMMINGE 5-0 Träningsmatch 2
2020-02-29 18:27

Tillsammans gör vi jobbet, vi vinner med klara siffror idag och ingen kan ju vara besviken med detta, men som en vis man en gång sa, du ska aldrig sitta nöjd och sätta dig till ro, det är nu du ska börja jobba...……………… Vad menar jag nu.

Jo, vi är idag en ny backlinje, nytt mittfält även om vi på träning haft konstellationerna likvärdiga så är skarpt läge något annat. Vi skulle idag få en värdemätare, ni som var med sist mot Borgholm, då sa jag att vi kanske får vänta någon månad med att analysera segern efter den matchen, jag vidhåller nog fortsatt det, men idag möter vi en seriekonkurrent, som vi ska ha efter oss i tabellen, detta står fritt för tolkning. Vi vinner och har effektivitet i anfall, men vi har mer att ta ut, ända nerifrån backlinjen och upp i anfall.


Majas spel växer, samtidigt som hon inte sattes på allt för stora prov utav Glömminge, det var nog vi som var farligast i vårt försvarsspel ett antal gånger, men där var vi ändå med. Backlinjen vill jag få igång på ett bättre sätt än idag, vi måste bredda oss och våga spela runt och genom mittfältet, vi försöker några gånger, men vi måste gnugga ännu mer på detta. Med träning och samspel så kommer detta. Mittfältet behöver även här en uppryckning, rörelse med boll och utan boll behöver bli bättre, samtidigt som markeringsspelet i omställning måste bli rappare. Och våra forwards, här är det press spelet, som jag saknade idag, stundom där, men lite rappare om jag får be.


Nu till egen rannsakning, vi är i tung period i träning, på planen och på gym, det påverkar vårt spel, självklart. Men vi vinner tjejer, med hela 5-0, och det är klass på mål och finess, och vi är hela tiden där, vi vill verkligen sätta bollarna. Idag var det inte en målsumpar match, som vi kan vinna med 12 mål, nej det var effektivitet över anfall och avslut, och det fanns verkligen några kombinationer som gör att man ryser och får ståpäls. Så 5 mål är jag oerhört nöjd med, vi har nu tryckt in 10 mål på 180 minuter.


TRÅKIGHETER: Amanda fick gå ut i första halvlek och efter akut besök har det konstaterats att det inte är några brutna ben, utan en rejäl stukning, som gör att Amanda har kryckor, och blir således borta från träning i någon/några veckor. Så ett stort krya på dig Amanda, du är efterlängtad redan nu. KRYA PÅ DIG !


Till nästa helg styr vi kosan till Öland och Färjestaden...………….ska bli spännande, rykas redan att vi är under lupp, både som lag och allt annat runt om, spännande.


Idag är det vi tillsammans som gjorde jobbet...………..Bra dag på jobbet.Ray & Thony 

Träningsmatch IFK Borgholm-SB/TIF 0-5
2020-02-09 18:28

SÄSONGEN 2020 ÄR NU IGÅNG!


Mina damer, då är vi igång 2020. Nu ser man bara framåt, det blir bara bättre och bättre, spelet idag var barske mig stabilt, vi ville räta ut frågetecken, men frågetecken blev även till utropstecken. Handen på hjärtat, jag vill inte förringa Borgholm på något vis, men vi gjorde dom definitivt inte bra, även om jag vill, så kan jag i dagsläget inte basunera ut att vi var för bra och att det var det som gjorde motståndet dåligt. Dock var vi ett par klasser bättre och det bästa av... allt, vi har mer att ge!

Startuppställningen med en helt ny backlinje, ska ha eloge för väl genomförd uppgift, med beröm Godkänt lyfter vi på hatten för Amanda, att ta sig an uppgiften som hon gjorde idag, kräver engagemang och fokusering. Detta är bara början på något mer.

Mittfältet, det är här vi i år ska ta slagen, vi ska jobba med vårt speluppbyggande genom lagdelarna, och där ska vårt mittfält regissera på ett likvärdigt sätt som idag, våga med instick, våga lägga enkelt hem, för att börja om. Moa S, gjorde sin återkomst med bravur, var med i uppspel och avslut precis som vi vill se, och gjorde även 2 mål idag, tillsammans med Frida. Den femte bollen satte Lovisa, med en egen liten solo raid, i första halvlek, tre målskyttar, det värmer.

Lite har vi fortsatt att jobba med, och det vore väl tokigt annars. Men en sak ska ni ta med er samtliga, vi vann, och det rejält, eventuellt lite längre fram kan vi kanske se lite mer nyanserat på detta resultatet, men spelmässigt och enligt planen var första halvlek, mycket stabil, andra halvlek faller vi ner i ett mindre lunkande, stabiliteten fanns, men tempot var ju mer Vals än Rock´n Roll.

Som avslut, så måste vi nämna sparkapitalet, Filippa Nilsson och Alva, vilka tjejer, det blir ett roligt år i år, tro mig.

Ray & Thony

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Smedby BoIK, 27/03 10:38 
Smedby BoIK, 10/11 19:05 
Smedby BoIK, 09/11 15:28 
Smedby BoIK, 09/11 15:18 
Smedby BoIK, 09/11 15:16 
Smedby BoIK, 09/11 15:14