Smedby BoIK
Välkommen till vår hemsida.
Här hittar du allt om "Boiken"
Uppstart PF12
2018-03-20 11:31

 

                                                          

Fotbollsugna tjejer och killar födda 2012


Nu kör vi igång ännu en kull med fotbollsungdomar i Smedby Boik.

 

Vi välkomnar er föräldrar till ett informationsmöte i klubblokalen

på Tingbyskans söndagen den 8/4 kl.16.00. Helgen efter är tanken att komma igång med träning/fotbollslek för barnen inomhus i Barkestorpshallen.


Lite kort om förutsättningarna när det gäller verksamheten i Smedby BoIK:

 

Alla ledare i föreningen är engagerade föräldrar som arbetar ideellt, därför krävs det att någon tar på sig ansvaret att driva varje nytt lag. Helst en grupp där en har huvudansvaret. Föreningen bistår med en tränarutbildning (C-diplom) till de som är intresserade. Vi bistår med råd o tips under uppstart och givetvis även under fortsatt verksamhet. Fundera på om ni vill vara med och vara delaktiga.

Föreningen drivs helt idèellt med aktivitetsbidrag och sponsring som två viktiga stolpar i ekonomin, därtill kommer vissa uppdrag såsom lottförsäljning, travstädning och funktionärsarbete vid IronMan-tävling. Som nystartad grupp kommer man först med på dessa aktiviteter under andra året bortsett från IronMan där det kan behövas hjälp även från Er. Samtliga arbetsinsatser ger pengar som går direkt in i verksamheten.

Kostnad för detta är 300 kr/barn och detta täcker in medlemskap och försäkring som krävs för att delta i vår verksamhet. Man får ett antal provträningar innan man behöver betala medlemsavgiften.

Utrustning som krävs är egentligen bara benskydd (underlättar med fotbollsstrumpor för att hålla fast dessa)
Nu inomhus är det bra med gymnastikskor (inte svart sula), när träningen börjar ute är det fotbollsskor men det behövs inte från början utan det fungerar utmärkt med vanliga gymnastikskor. Sedan vanliga kläder för fysisk aktivitet så är man redo för rolig träning.

Hör gärna gärna av er om ni har några frågor eller funderingar till Smedby Boiks ungdomsansvarige Andreas Fredriksson, andreas.f.32@spray.se  , 070-8722228

 

Välkomna!

 

Majcupen 2018
2018-02-03 15:19

FÖR 3:e ÅRET, DAGS ATT ANMÄLA TILL MAJCUPEN 2018

Lördag 5 maj på Tingbyskans i Smedby

Cupen spelas för de allra minsta lirarna på naturgräs. Vi spelar gruppspel där varje lag är garanterade minst 4 matcher, inga slutspel eller tabeller. Alla är vinnare, vi sätter spelglädjen i centrum. 


F09 (födda 2009) 7-manna           

P09 (födda 2009) 7-manna

F10 (födda 2010) 5-manna           

P10 (födda 2010) 5-manna

F11 (födda 2011) 5-manna                

P11 (födda 2011) 5-manna


7-mannamatcher spelas 2x13 min och 5-mannamatcher 1x15 min


http://www.smedbyboik.se/start/?ID=180296

Aktivera våra barn
2018-01-17 13:12

Våra barn måste röra på sig.

Knappt 25% av våra barn kommer upp till den rekommenderade nivån på 60 minuter fysisk aktivitet/dag.

För mig känns detta väldigt oroväckande. Jag har jobbat 40 år med ideella insatser i olika föreningar i syfte att försöka få våra barn att ta del av föreningslivets olika möjligheter.

Jag funderar ofta på hur man ska stimulera våra ungdomar till öka sin fysiska aktivitet.

Vi inom Smedby BoIK är inte annorlunda än andra föreningar, vi märker också en tydlig utveckling i en negativ spiral.

Vi har svårt att hitta ledare som på en ideell bas vill leda/stimulera/motivera våra ungdomsgrupper att börja leka fotboll.

En följd av detta blir att barnen inte kommer in i vår verksamhet.

Jag är helt säker på att en lagidrott i unga år är en positiv faktor som barnen bär med sig, positiv gruppdynamik, respekt och förståelse för andra, möjlighet att uppleva framgångar och motgångar i grupp ge en extra dimension.

Jag tycker att det är vi föräldrar som har ett ansvar för våra barns hälsa.

Men… utan engagerade ledare som vill jobba ideellt med att stimulera våra ungdomar så når vi inte ända fram.

Vi inom Smedby BoIK behöver ha hjälp med att ha kvar vår förening och inte minst utvecklas som en naturlig samlingspunkt för våra ungdomar. Om vi ska överleva på sikt måste vi finna källor till inkomst som gör att vi kan utveckla/behålla vår verksamhet. Jag är medveten om att alla inte kan tycka likadant och att man ibland tycker att föreningar skulle gjort på andra sätt. Men vi har en tydlig målbild att försöka jobba utifrån en värdegrund där alla människor har lika värde och att alla kan tillföra glädje. För att vi ska kunna utvecklas behöver vi fler underbara människor som vill hjälpa till och göra vårt underbara samhälle ännu mer levande. Vi behöver folk som kan göra punktinsatser, styrelsen behöver hjälp och inte minst behöver vi ledare som har en glöd att jobba med våra barn i syfte att få dem att må bra. Snälla, ta er en funderare äldre som ung: Kan jag på något sätt bidra till Smedby BoIk:s arbete med vårt samhälles utveckling? Smedby BoIK har tagit iniativ att tillsammans med Kalmar Kommun bygga en aktivitetspark i anslutning till våra fina anläggning i Smedby. Detta är ett led i den målinriktade satsning som vi gör på att få våra barn att röra på sig.

Benny Karlsson Ordförande Smedby BoIK

Årsmöte
2017-12-26 14:43
Smedby BoIK kallar till Årsmöte för året 2017
Datum 28/1
Tid 15:00
Plats Tingbyskans.

Årsmötet är klubbens högsta beslutande organ. 
Alla medlemmar över 18 år har rösträtt.
Om någon vill skicka in en motion som skall tas upp vid årsmötet skall detta skickas till Styrelsen (kansli@smedbyboik.se) senast 15/1 för att den skall kunna hanteras av styrelsen.

Kom och gör din röst hörd.

Styrelsen Smedby BoIK
GOD JUL & GOTT NYTT ÅR
2017-12-22 18:39
Smedby BoIK vill önska alla våra aktiva och medlemmar en 
GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.
Sen önskar vi alla lag i området ett riktigt bra 2018 och en riktigt trevlig Jul och hoppas på ett bra fotbollsår för alla.

Smedby BoIK
Nyheter från våra lag
P-08/09, 03/03 17:24 
P-05, 16/02 18:47 
Herrlag, 14/02 13:11 
Herrlag, 08/02 15:08 
Majcupen, 03/02 15:00 
Damlag, 29/01 20:09