SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Säsongssummering!
2020-11-04 14:01

Fotbollssäsongen är avverkad & det har därmed blivit dags för en summering. 

Men först innan vi påbörjar den på allvar så vill vi inleda med att rikta ett stort tack till alla inblandade för den här säsongen, allt från spelare till föräldrar. Det är sannerligen inte varit svårt att motivera oss själva till att lägga ner extra mycket tid & kraft när stödet & intresset runtomkring är så pass tydligt. Stort tack! 

______________________________________________

Det vi strävat efter sedan dag ett är att utveckla varje enskild individ & få dem att samverka på ett bra sätt med övriga lagkamrater utifrån de principer vi har spelmässigt & attitydsmässigt. 

Har vi då nått ditt vi ville med spelarna utvecklingsmässigt? 

I mångt & mycket har vi definitivt gjort det då det är tämligen uppenbart att ett flertal av spelarna tagit stora kliv i sin fotbollsutveckling med allt vad det innebär! 

Fantastiskt kul såklart, men samtidigt finns det onekligen mer att hämta & begära från den här spelargruppen i vissa avseenden. Så helt tillfreds är vi inte, men vilken tränare är det egentligen? 

____________________________________________

På vilket sätt har individen främst utvecklats?


Beror givetvis på lite från person till person. Men vi skulle påstå att samtliga spelare har utvecklat sin spelförståelse på olika sätt i en väldigt hög utsträckning, Och ja konstigt vore det annars när allt vi gör i såväl träning som match ska genomsyras av en tanke som därigenom uppfyller ett specifikt syfte. 

Det har blivit en hel del detaljer, termer & taktiska instruktioner under årets gång där oftast frågeställningarna Vad, varför, hur & när tillhandahålls för att killarna ska förstå meningen med det vi tränar på. 


En annan grej som blivit bättre hos en handfull spelare under årets gång är den mentala biten. Det råder det inget tvivel om. 

Många som vuxit med uppgiften & byggt upp ett större självförtroende & en bättre inställning i största allmänhet. 

Med det sagt finns det fortfarande mycket att jobba på när det kommer till det nyss nämnda temat.

 Dessvärre har onekligen hjärnspökena legat oss som lag lite i fatet den här säsongen vid enstaka tillfällen. 

Men i stora drag så har vi sett klara förbättringar & det är huvudsaken. 

_________________________________________

Tankar kring seriespelet/övriga matcher 


En väldigt bra & stabil vårsäsong där dem fina prestationerna & segrarna staplades på hög följdes upp av en mindre bra höstsäsong där spelet hackade alldeles för mycket vilket resulterade i mindre roliga poängtapp.  

En stor besvikelse såklart för alla inblandade att vi inte lyckades nå upp i samma fina nivå som under vårsäsongen. 

Vi vet vilken nivå vi håller som lag & vi vet därmed också att vi skulle ha knipit den där seriesegern utan tvekan om vi hade spelat som vi kanske borde ha gjort. 

Men ungdomsfotboll handlar som bekant inte primärt om resultat. Utvecklingen ska vara i fokus för det är de tankesättet som kommer att bära frukt i det långa loppet. Med de resonemanget i bakhuvudet lindras besvikelsen avsevärt. 


Om vi då tar & fokuserar på det vi har presterat spelmässigt som lag så kan vi konstatera att vi allt som oftast varit väldigt nöjda med de som har levererats från spelarhåll. 

Tycker killarna i de flesta matcher uppfyllt våra önskemål med bravur då dem i regel bjudit oss alla på en suverän/utvecklande fotboll. Ska sägas att det är väldigt tacksamt att få snickra ihop en spelidé till detta spelskickliga lag. Dem har tagit till sig våra principer i spelet på ett strålande bra vis & det ska dem ha en stor eloge för. 

_________________________________________


Avslutningsvis vill vi ännu en gång tacka så hemskt mycket för den gångna säsongen. 

Det har varit förbaskat kul & oerhört inspirerande att få tillbringa en massa fotbollstimmar med alla härliga talangfulla grabbar, och fler lär det bli hoppas vi... 


//Anton & Melvin 


Nyhetsarkiv
Ny säsong! 2020-12-22 20:12
Årets Spelare 2020! 2020-11-15 13:43
Säsongsavslutning! 2020-11-15 13:30
Säsongssummering!2020-11-04 14:01
Grus i maskineriet... 2020-10-03 17:25
Ett riktigt bottennapp! 2020-09-07 11:22
Stabil insats! 2020-05-29 20:35
Magisk insats!!2020-04-26 08:37
Ett surt 3-3 resultat 2020-03-16 18:10
Säsongstart 2020!⚽️2020-01-16 10:50
2018-05-01 09:39
3:e plats i Lessebo2017-12-30 19:38