SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Oskarshamns AIK
4 - 2
Smedby BoIK
Oskarshamns AIK 4 - 2Smedby BoIK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 18 september, 18:00
Plats:Bortamatch
Träningsmatch mot OAIK!
2020-09-22 15:14
Alla matcher lever sitt egna liv & för med sig läropengar & kunskap för framtiden. Denna bortamatch som tillskrevs 4-2 i favör för Oskarshamns AIK är sannerligen inget undantag i de avseendet då deras spel till viss del skilde sig åt i jämförelse med dem lag som vi vanligtvis möter i serien. 
Tänker främst på deras raka, direkta & fartfyllda anfallspel som i mångt & mycket kretsade kring tre djupledsgående forwards som ständigt låg på rulle & lurpassade. 
Dessutom märktes det att detta lag till vardags spelar i en högre rankad serie i form av P16 elit. I jämförelse med oss va dem mer rejäla, bestämda & aggressiva. Vi uppträder på tok för valpigt under vissa perioder i första halvlek & det straffar sig. 

Med det sagt innehar första halvlek två olika ansikten. Första 15 minutrarna är det vi som känns farligast & har övertaget när det kommer till skapade målchanser. Hade inte varit alls ologiskt om vi hade fått in 1-2 mål under den perioden. Men efter uppskattningsvis 15-20 minuter tappar vi greppet om matchen efter att OAIK dessförinnan runnit igenom & gjort 1-0 efter en klart misstänkt offside. Resterande 20-25 minutrar har vi det relativt jobbigt med OAIK & deras anfallsspel som sannerligen bar frukt då dem skulle hinna med att göra både 2-0 & 3-0 innan paus. Med Smedby ögon på tok för billiga mål helt klart... 
Huvudorsaken till OAIK:s övertag grundar sig att vårt mittfält primärt bjuder på för mycket ytor centralt. Vi blir väldigt passiva vilket gör att dem enkelt kan bli rättvända & många gånger i den attraktiva spelyta två som innebär att dem enkelt kan sätta sina tre forwards i arbete. Hade vi bland annat skött den direkta återerövringen bättre så hade det inte blivit lika öppet för kontringar. Dessutom måste spelarna på plan & framförallt vårt mittfält tänka ”deff i off” som innefattar tanken om ”hur jag är positionerad om vi tappar boll”. Sedan finns det även andra detaljer som vi tränare så här med facit i hand borde insett tidigare & varit tydligare kring gällande balansen i laget formationsmässigt. 

Men efter att vi fått prata ihop oss i paus om de saker som nämnts hittills i referatet så studsar vi tillbaka med besked i andra halvlek & gör det väldigt bra!
 Vi reducerar två gånger om till 1-3 & 2-3. Det första målet tillkommer efter ett inspel från högerkanten som en OAIK försvarare styrde upp i nättaket. Det andra målet tillkommer efter ett längre etablerat anfallsspel i sista tredjedelen som kulmineras i att Elvin spelar till Filip H som skjuter in 2-3 från distans. Utöver målen skapar vi ett par heta chanser, men den där riktiga skärpan saknades dessvärre. 
Spiken i kistan trodde nog många skulle komma när OAIK tilldelades en straffspark men William visade ännu en gång att han är väldigt duktig straffmålvakt & knep den utan problem. 
 Glädjen blev dock inte långvarig då 4-2 målet lurade runt hörnet bara någon minut bort. 

Resultatmässigt tråkigt såklart! Vi förtjänade onekligen ett bättre öde. Tyvärr blir den stora dippen i mitten på 1:a halvlek oerhört kostsam ur resultatsynpunkt. Men glädjande att se hur vi visar karaktär & kommer tillbaka på banan ingen. På det stora hela gör vi det väldigt bra & kan därigenom vara nöjda med vad vi presterar överlag. Men det råder ingen tvivel om att lägstanivån & effektiviteten måste höjas framöver, annars kommer vi bli resultatmässigt straffade fler gånger. 

<< Tillbaka