SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Smedby BoIK
0 - 5
Östers IF
Smedby BoIK0 - 5Östers IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 01 augusti, 17:00
Plats:Tingbyskans
Tvärstopp i åttondelsfinalen mot ett för dagen mycket bättre Östers IF
2020-08-06 10:22

Efter att ha slagit ut IFK Berga omgången innan väntade en riktig tungviktare redan i åttondelsfinalen i form av Östers IF. Självklart hade vi oddsen emot oss men vi trodde genuint på att möjligheten för avancemang fanns där. Även om det såklart skulle krävas en toppinsats från hela laget. 


Men det blev som bekant inte riktigt så som vi hade hoppats på. Öster tar ett rejält grepp direkt om matchen i solgasset på Tingbyskans. Dem innehar ett stort bollinnehav & trycker ner oss i banan, utan att för den sakens skull skapa några vidare på målchanser. Men likväl tack vare en god effektivitet så står det 0-2 på resultattavlan efter 20 minuters spel. En tung start såklart!


Därefter blir det vattenpaus där vi prata ihop oss lite kort & justerar lite småsaker. Öster va oerhört skickliga på att hitta dem fria ytorna centralt & skapa ett numerärt övertag där. Men efter den lilla vattenpausen fick vi grepp om dem i en allt högre utsträckning. Vi höjer oss rejält & Östers tryck avtar, samtidigt som vi själva börjar sticka upp desto mer & skapa någon enstaka målchans. 

Så såg det egentligen ut fram till den 60:e minuten då Öster sätter spiken i kistan med sitt 0-3 mål som gör att luften går ur oss. Förståligt men aldrig acceptabelt. Sista 10 bjuder vi mer eller mindre dem på två mål som gör att slutresultatet tillskrivs 0-5. 


Plus/minus från matchen 

+ Långa stunder visar vi att vårt samlade försvarspel står sig väldigt bra även mot 

lag med extra stark slagstyrka offensivt. Samtliga ska ha eloge för det men ofrånkomligt att ge extra beröm till mittbacksparet Noah & Husse! 


Starkt mentalt att repa sig efter 0-2 efter 20 minuter. Bra period därefter! 

Eloge till Baran, som visade prov på en underbar attityd när han kom in. Vi pratade inför om att vilja bidra & visa vägen för sina lagkamrater genom att sända rätt signaler. Precis detta gör Baran på ett extraordinärt sätt. Även Saleh som också kom in i samma veva förtjänar att lyftas för sitt gedigna arbete. 


På minuskontot hittar vi lite enkla bolltapp emellanåt. Inte riktigt samma skärpa i passningsspelet som brukligt. Sedan har vi på tok för korta anfall vilket till stor beror på att Öster tryckte ner oss i banan & va många runt boll när den tappades vilket gjorde att dem ofta genom en direkt återerövring kunde vinna tillbaka bollen. 


- Alldeles för lite duellvinster. Vi blir lite passiva & går inte riktigt in i önskat pressavstånd. Dessutom hade vi enbart två utespelare (Olle & Noah) som spelade hela matchen. Helt klart ett underbetyg att vi tvingas till så pass många ofrivilliga byten som skapar en otrygghet. Då blir det inte lätt att vinna matcher av denna dignitet. 


När det då kommer till bedömningen av vår prestation ska man givetvis ha i åtanke att vi möter ett ruggigt bra fotbollslag med många individuellt skickliga fotbollsspelare som försvårar det för oss. 

Men faktum är att det är ofrånkomligt att somliga inte riktigt kom upp i önskad nivå i vissa avseenden. 

Att påstå något annat vore att undervärdera spelarnas kapacitet som är väldigt hög. Med det sagt ska detta uttalande icke tolkas negativt utan tvärtom. 

Dessutom, en tränare som alltid är helt tillfreds med sitt lag eller en enstaka individs prestation ljuger... Vilket kommer innebära att trovärdigheten/värdet sjunker när du sedan ger beröm & positiv respons. 

Positiv respons måste blandas med konstruktiv kritik för att nå utveckling det är viktigt att bära med sig.


Vi & våra duktiga spelare gnuggar vidare! Nu väntar några välbehövliga träningspass innan vi gästas av Färjestadens GoIF den 16 Augusti. 


<< Tillbaka