”Idag ska vi visa vad vi går för, vi ska visa att den där j*vla tabellen är ett stort j*vla skämt. Ni har så mycket i er, ni har så mycket mer att ge. Idag ska vi tillsammans stå för en riktig toppinsats som vi kan vara nöjda med. Om så blir fallet kommer vi också att köra över KFF.

Det vet vi & det vet ni också”.

Sagt & gjort! Det blev precis så som vi hade önskat & för den delen även trott.

Prestationen är förbaskat bra!!

Speciellt om vi fäster blickarna på den andra halvleken.

Vågar nog påstå att det är den bästa halvlek som gjorts av ett Smedby BoIK lag på Tingbyskans A-plan på väldigt, väldigt länge. Kort & gott det va helt enkelt fotbollsgodis på hög nivå!

Om vi ska ta & beskriva matchen i kronologisk ordning så kan vi ta & börja med att vi lyckades med vår plan att gå ut relativt hårt från start & försöka sabotera KFF:s uppspel så tidigt som möjligt. Detta gällde primärt vid insparkar samt när deras målvakt hade bollen under kontroll i sin famn. Upp med tre ”forwards” samt två hungriga ”centrala mittfältare” som låg & lurpassade i mellanrummen mellan dem tre längst upp. Utöver det hade vi en väldigt bra attityd till att vilja vinna boll centralt i banan. Under perioder i första halvlek visade dem däremot på ett giftigt kantspel som ställde till det en aning för oss. Men så länge vi kan hålla dem utanför dem två inre korridorerna/den centrala korridoren så är vi tillfreds med läget.

Hur som helst går vi efter en relativt jämn första halvlek till pausvila med en 2-1 ledning efter mål av Filip H & Bengan.

I 2:a halvlek växlar vi sedan upp & tar över matchen fullständigt.

Extremt tempostarkt passningspel, fint rörelsemönster, perfekt positionering som genererar en rad

”numera övertag”, Ja listan kan göras extremt lång på positiva ageranden då i princip allt som görs i andra halvlek är sagolikt bra med Smedby ögon sätt.

En bit in in i andra halvlek skulle Filip H dundra in sitt andra mål för dagen vilket betyder 3-1, Bengan ville inte vara sämre han & sköt mycket snyggt från distans in 4-1. Slutligen skulle Ali K från P07 laget sätta spiken i kistan genom sitt 5-1 mål.

Noterbart är också att Lucas assisterade till totalt tre mål!

KFF gjorde förvisso ett sista 5-2 mål på straff men det var av akademisk betydelse för det här va en andra halvlek som kan liknas vid en slakt spelmässigt. Dessutom har vi utöver målen både ett skott ribban & stolpen så visst kunde det ha blivit något mål till definitivt.

Att samtliga spelare står för en förbaskat bra insats råder det inget tvivel om.

Men Olle & Filip S förtjänar onekligen att lyftas fram lite extra. Fullständigt dominanta på det centrala mittfältet.

Avslutningsvis stort tack för uppvisningen killar.