SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Smedby BoIK
5 - 0
Färjestadens GoIF 1
Smedby BoIK 5 - 0Färjestadens GoIF 1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 16 augusti, 11:00
Plats:Tingbyskans
Tävling:
Matchnummer: 144205049
Samling:10:00
Extremt positiva svar i återstarten av serien!
2020-08-17 17:33

Lite skadebekymmer i truppen kombinerat med lite svag träningsnärvaro dem senaste två veckorna har gjort att vi från ledarhåll inte riktigt varit tillfreds med förutsättningarna inför denna match. Under träningarna på sistone har vi velat implementera lite nya förhållningssätt i spelet med boll, främst i uppbyggnadsfasen.

 Detta har varit svårt då vi inte har varit tillräckligt stor skara på träningarna alla gånger. Med det sagt fanns det självklart en osäkerhet inför matchen. Att säga något annat vore att ljuga. 


Men glädjande nog fick vi positiva svar från hela laget i denna match. Jättekul att se hur killarna tar till sig de saker vi tränar på/pratar om. Väldigt kortfattat kan vi säga att det vi lagt tid & kraft på handlar om vår positionering när vi äger boll, vi vill skapa en så kallad 

”positionell överlägsenhet” gentemot våra motståndare. Hur vi sedermera vill agera i detalj för att att lyckas med det håller vi för oss själva tillsvidare. 


Värt att poängtera är att det inte är någon revolution vi pratar om här... 

våra principer i anfallsspelet består. Vi vill spela fotboll på precis samma sätt som tidigare. Förändringarna bör ses som ett hjälpmedel för att vi lättare ska kunna uppnå de principer vi har i anfallsspelet. Andra orsaker till förändringarna som gjorts är att vi hela tiden vill 

sträva 

 •Efter nya utvecklande utmaningar 

Efter att utveckla varje individ 

Efter att utveckla oss själva som lag 


Vi vinner slutligen matchen mot Färjestaden med 5-0. 

Målskyttar för dagen blev Filip S, Filip H samt Elvin som noterades för ett hattrick. Finns egentligen inte så jättemycket att säga om matchen.

 Vi gör det som vi pratat om inför & då vet vi att vi är svåra att slå. Vi kontrollerar matchen från början till slut. Emellanåt blir det dock lite för tempofattigt & slarvigt där vi tar många onödiga touch på bollen. Vi blir helt enkelt lite för bekväma, vilket i sig är lätt hänt när vi har ett sådant stort övertag som vi faktist har i denna match. 


Vad beror då det stora övertaget på? Jo givetvis till stor del på spelarnas Positionella överlägsenhet. Dem positionerar sig helt fantastiskt. Hatten av för det! 

STOR eloge till samtliga spelare för en väl  genomförd insats i värmen på Tingbyskans!


<< Tillbaka