Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Borgholm
1 - 1
Smedby BoIK
IFK Borgholm1 - 1Smedby BoIK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 16 juni, 19:00
Plats:Borgholms IP
Tävling:
Matchnummer: 144205034
Samling:18:00
1-1 i en svår bortamatch mot IFK Borgholm!
2020-06-20 10:06

Det blev som förväntat en väldigt tuff bortamatch mot duktiga & svårspelade IFK Borgholm.

 Under matchens gång ger dem oss väldigt lite tid & utrymme med boll. 

Vi har förtvivlat svårt att skapa målchanser & ens vaska fram vettiga anfall under första halvlek... Vårt annars så fina spel lös sannerligen med sin frånvaro. Till stor del tack vare Borgholms skicklighet & den svårbemästrade plastmattan. 


Men givetvis har också vi själva en stor del i att spelet inte fungerade som önskat. Exempelvis va Spelförståelsen i många avseenden inte så hög som den brukar, vi tar för lite initiativ när det gäller löpningar som skapar tid & yta för lagkompisen, även tydligheten & beslutsamheten i våra aktioner saknades.


Efter en svag första halvlek ligger vi helt rättvist under i paus med 1-0 vilket sannerligen inte hör till vanligheterna... 

För första gången denna säsong kände vi ett stort behov av att skruva på vår matchplan för att få grepp om matchen. 


I andra halvlek väljer vi att övergå till ett rakare & direktare 4-4-2 spel för att börja skapa lite målchanser. Glädjande nog börjar målschanserna trilla in sakta men säkert & efter uppskattningsvis 20 minuter kvar av matchen kunde vi kvittera till 1-1 genom Filip H efter ett fint inlägg från Kevin. 1-1 blev också slutresultatet vilket nog får klassas som fullt rättvist då bägge lagen hade varsin halvlek.


Såklart känns det lite sisådär både spelmässigt & resultatmässigt efter den här matchen. Men någonstans kan vi ändå känna en stor glädje över den attityd & karaktär som killarna visar upp i andra halvlek. Många som tar ansvar & gör det väldigt bra även när det går emot lite. Det bådar gott för framtida matcher! 


<< Tillbaka