SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Smedby BoIK
3 - 1
IFK Borgholm
Smedby BoIK 3 - 1IFK Borgholm

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 06 maj, 18:00
Plats:Tingbyskans A-plan
Tävling:
Matchnummer: 144205006
3-1 seger i hemmapremiären!
2020-05-08 13:29
Klockan är 16:30 & vi är mitt uppe i att kona upp en spelyta för uppvärmningen när spelartruppen successivt börjar glida in över soldränkta A-plan som är nyklippt & fin. Hemmapremiärskänslan är påtaglig och det är helt enkelt magiska förutsättningar för fotboll.

Inför matchen pratade vi om vikten av att ha mer tålamod i vårt spel & att värdera när vi går framåt. Vi har haft en tendens att vilja slå den avgörande passningen lite för ofta vilket resulterat i att vi ibland får alldeles för korta anfall. Vi ville även se att vi synkroniserar våra offensiva löpningar lite bättre. Dvs några visar fötter & några går i djupled för att få variation i vårt spel. Detta skulle också visa sig fungera betydligt bättre denna match jämfört med föregående.

Just spelarnas tålamod är nog anledningen till att vi lyckas vinna denna match mot duktiga Borgholm som är jobbiga att möta. Vi går till pausvila med underläge 0-1 trots ett flertal skapade chanser. Det som är glädjande under halvtidspausen är att killarna inte stirrar sig blinda på resultatet utan fokuserar på det spelmässiga där vi faktiskt har ett övertag. Samtliga spelare är fast beslutna om att tillsammans vända detta underläge. Det kan hända mycket på 40 minuter så vårt enda direktiv i paus va egentligen att bara fortsätta som innan, ha tålamod & låta bollen göra jobbet så kommer chanserna & därefter målen att komma. Så blev också fallet! Kevin, Bengan & Filip H lyckades alla få nätrassel vilket grundlade att vi kunde stiga av planen med en ny vinst inkasserad på kontot. 

 En stor eloge till killarna som visar prov på en stark moral & attityd matchen igenom. Dem tror på det hela vägen & det är nyckeln för att prestera & vinna fotbollsmatcher. Dessutom måste vi på nytt lyfta vårt försvarspel som ALLTID är helt fantastiskt! Börjar bli lite tjatigt att behöva hylla just den biten i varje referat men faktum är att det är ofrånkomligt. 
Samtliga står för en kanoninsats! Kanske att vi kan lyfta fram Husse, Filip S & Otto lite extra. 

Avslutningsvis måste vi lyfta fram vår unge debutant Ali 
(född 07). Att få se glädjen i hans ögon efter matchen va en obeskrivligt härlig känsla som tränare. Killarna i laget tog väl hand om honom & stöttade honom på ett väldigt bra sätt när han skulle bytas in. Det tyder på en mognad hos killarna. Säkerligen har dem lärt sig en hel del av att träna med herrlaget där dem befinner sig i samma situation som Ali gjorde i onsdags. Väldigt vackert att se faktist! Där får vi ett kvitto på hur viktigt det är med ett bra samarbete inom en förening som Smedby BoIK där alla drar åt samma håll & har en ömsesidig respekt gentemot andra lag i föreningen. Vi som ansvariga ledare för P05/04 är väldigt glada & tacksamma över det fina samarbete vi har med herrlaget. Det är guld värt! 

<< Tillbaka