SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Berga
1 - 2
Smedby BoIK
IFK Berga1 - 2Smedby BoIK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 29 mars, 11:00
Plats:Fjölebro
Seger 2-1 efter en fantastisk laginsats!
2020-03-29 15:08
Känslan vi hade inför den här matchen va sannerligen oerhört  bra. Någonstans låg det i luften att vi skulle stå för en stark prestation idag och få med oss en seger. Just denna positiva känsla försökte vi att förmedla till killarna under genomgången innan. Dels genom att trycka på att vi sedan tidigare hade två raka segrar mot Berga i bagaget efter Barometern Cup, dels genom att påpeka hur bra vi själva är, trycka på att vi ännu inte förlorat osv... Fotboll är så ofantligt mycket psykologi & så även för detta gäng det ska gudarna veta. Därför ville vi genom vår genomgång skapa en trygghet & självsäkerhet inför den kommande matchen. Och känslan åtminstone från sidlinjen är att vi för stunden är väldigt trygga på plan & att vi spelar med en stark tro på oss själva vilket är väldigt glädjande att se. 

Inför denna matchen gjorde vi några justeringar. Bland annat valde vi en annan formation (4-2-3-1) av den anledningen att vi ville få lite mer balans på vårt centrala mittfält genom att spela med två mer defensivt sittande mittfältare. Tycker verkligen att våra sittande centrala mittfältare Husse, Filip S & Elof som va dem som spelade på dessa två positioner merparten av tiden gjorde det riktigt bra matchen igenom. Superkul att killarna ännu en gång tar till sig det som inte funkade fullt ut matchen innan till att omvandla det till en styrka. Imponerade!! 

Vi skulle nog vilja påstå att det är just vår struktur/disciplin över hela banan som gör att vi står som segrare efter 80 minuter. Berga ett väldigt skickligt fotbollslag som spelar en utvecklande fotboll. Dem vill mer en gärna hitta igenom våra lagdelar men vi bjöd inte på på några större ytor vilket ställde till det för dem. Stundtals blev vi ganska nedtryckta men sett över hela matchen så tycker vi verkligen att vi vinner fullt rättvist. Inte minst med tanke på vi skapar oerhört många 100% lägen som vi bör utnyttja lite bättre. 

Avslutningsvis skulle vi vilja hylla samtliga 18 grabbar som bidrog till denna härliga laginsats! Riktigt bra jobbat samtliga! Men extra stort plus till Otto som hållit en ruskigt stabil & bra nivå under samtliga fyra matcher vi spelat. Det är vi ledare & många andra därtill tämligen överens om. 

Som ni märker är det mycket som är positivt för tillfället vilket är glädjande. Gäller bara att vi alla fortsätter att tro på oss själva nu samtidigt som vi ständigt måste vara ödmjuka inför kommande uppgifter. Nästkommande vecka blir helt matchfri men vi siktar givetvis på att genomföra en minst lika bra träningsvecka ändå för att fortsätta utvecklas som fotbollsspelare.

Målen i sin helhet: 
1-0 Shazib, assist Renvar 
2-1 Elvin, assist Renvar 

<< Tillbaka