SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Borgholm
1 - 4
Smedby BoIK
IFK Borgholm1 - 4Smedby BoIK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 08 mars, 14:45
Plats:Bortamatch
En perfekt genomförd första match i Borgholm!⚽️💚👏🏼
2020-03-09 09:31

Äntligen är vi igång & det med besked! Seger med 4-1 & det i underkant mot ett duktigt Borgholm som bjöd upp till en tuff batalj. Givetvis kul för grabbarna att få vinna och sjunga segersång. Men det som glade oss ledare mest är sättet vi tar oss ann denna match på. Så glädjande att se att killarna tar till sig det vi har tränat på och pratat om. 


Försvarsmässigt gör vi det klockrent, där vi ligger helt rätt i vårt positionsförsvar samtidigt som vi pressar som en enhet i helt rätt lägen. Även offensivt spelar vi som vi önskar. Det vill säga med ett fartfyllt spel där vi ständigt hotar deras backlinje med djupledslöpningar samtidigt som vi visar upp ett fint kombinationsspel emellanåt. 

Vi står också för en riktigt fin laginsats där alla kämpar för varandra och låter bollen göra jobbet. 


Samtliga spelare ska vara väldigt nöjda med sin insats idag. Extra stor eloge till Filip S som ställde upp som målvakt när vår ordinarie burväktare William inte va tillgänglig. Dessutom vill vi gärna lyfta fram Elof & Hussein från Kalmar Södras organisation som gjorde en mycket fin debutmatch. Hussein satte inte en fot fel under hela matchen från sin mittbackspositon och Elof visade prov på en enorm genombrottskraft i samband med 3-1 målet som han noterades för. Förhoppningsvis blir dessa två härliga killar en del av oss under denna säsong.


Måste säga att det känns oerhört bra att få dem här positiva svaren. Om vi ska vara helt ärliga fanns det en liten oro över hur det skulle se ut spelmässigt och den oron minskade inte direkt efter att Borgholm tog ledningen redan efter blott två minuters spel. Vid en sådan start är det lätt hänt i ung ålder att man går ifrån det som sagts. Men killarna behöll lugnet & följde matchplanen fullt ut & det kändes väldigt kontrollerat där ute. Det som är viktigt nu är att vi inte slår oss för bröstet. Nu ska vi bygga vidare på detta och framförallt bibehålla den härliga energi vi hade i gårdagens match även på träningarna framöver. Det här va en start som vi tror va väldigt välbehövlig och som kommer ge killarna ännu mer motivation framöver.


Målen i sin helhet! 

1-0 Borgholm 

1-1 Elvin assist Renvar 

1-2 Bengan assist Olle 

1-3 Elof assist Noah 

1-4 Renvar assist Elvin 


<< Tillbaka