Referat: Smedby BoIK - Football Primetime FC

En ny missad ”matchboll” förra helgen mot Tingsryd United gav upphov till en direkt avgörande batalj mot Primetime FC inför ett extremt välfyllt Tingbyskans.

En match med skräckblandad förtjusning minst sagt….

Det skulle tack & lov gå vägen precis som under kvalåret 2020.

Vi tar det i kronologisk ordning.

För den här 6-0 segern grundlades i ett tidigt skede. Det är lätt att säga med facit i hand men redan efter tisdagens träning förstod man att Primetime skulle löpa en hög risk att få det tufft över 90 minuter.

Första halvlek:

Vi startar matchen som planerat extremt aggressivt. Vi ville kväva Primetimes speluppbyggnad och löpa sönder dem i djupled. Redan i matchminut 3 har vi ett högst delikat anfall direkt hämtad från vår fotbollsmanual där vi använder Timmy som länkspelare för att spela loss en rättvänd Melvin som på en touch kan lägga in en boll bakom backlinjen på inlöpande Högerytter Samme som fri klipps av målvakten som mycket märkligt klarade sig undan med ett gult kort.

På ett efterföljande frispark är Mateusz mycket nära att göra 1-0… En go starkt rent psykologiskt!

Vi tar välförtjänt ledningen i den 29:e minuten efter att Timmy rundat deras målvakt och från ingen vinkel alls mycket snyggt smällt dit det så viktiga 1-0 målet.

Våra motståndare är knappast ofarliga, dem har fin spets framåt. Inte minst på högerkanten i första halvlek. Men fyrbackslinjen Lucas-Mackan-Anton-Liam har god kontroll och vi tar med oss en

1-0 ledning in i paus.

I paus gör vi ett taktiskt byte:

Målskytten Timmy som gjort en kanonhalvlek ut och in med speedkulan William A. Ny energi, ny spets och nya problem för den stackars backlinjen

att hantera. I den 53:e presenterar sig just William med en högkvalitativ räkmacka till "el capitano” Anton som nickskarvar in 2-0!

I den 59:e minuten skulle det komma & hetta till ordentligt på Tingby.

En spelare i motståndarlaget stämplar ”Palm” bryskt vilket generar i en utvisning.

Därefter fortsätter vederbörande sin bärsärkagång och det blir med all rätt irriterat från såväl bänk som åskådarplats innan det lugnar ner sig.

Med en man kort får Primetime det tufft medan vi fortsätter trumma på och kan slänga in nya krafter från bänken.

Dey rinner tillslut på till hela 6-0 efter mål av Samme, Jonte & Mateusz x2.

Det som fäller avgörandet i denna match är bland annat:

•Vår passion/vilja för varandra & klubbmärket. Fantastiskt!

•Vår förmåga att löpa sönder dem i djupled och hela tiden vara tillräckligt aggressiva i försvarspelet över hela banan.