Referat: Smedby BoIK - IFK Berga
DM-äventyret fortsätter efter seger 2-1 hemma mot IFK Berga!
2020-06-24 16:14
Känslan är givetvis väldigt positiv efter matchen! Att få vinna dramatiska fotbollsmatcher som i allra högsta grad lever fram till matchens sista spark är alltid lika underbara & moralstärkande för laget.
Det går sannerligen inte att klaga på prestationen. Trots en lövtunn DM-trupp så lyckas vi bibehålla en väldigt stabil nivå matchen igenom där vi jobbar stenhårt för att underlätta för varandra i alla lägen.
Mycket glädjande att se!!

Vi går rakt på sak:
Efter en relativt pigg start så tar vi ledningen med 1-0  genom Filip H som mycket snyggt uppfattar att deras målvakt är långt ute & väljer därmed att svara för ett mycket känsligt tillslag som seglar över målvakten & in i mål. 1-0! En skön start såklart

Glädjen blir dock inte allt för långvarig. Ett par minuter senare är det kvitterat efter att Berga fått igenom en tidig djupledspass på löpande forward som sedermera skulle resultera i ett 1-1 mål. Berga va duktiga under första halvlek på att just sätta sin forward i arbete med tidiga djupledspassningar. Till en början hade vi lite svårt med deras raka spel då vi emellanåt va vi lite sega på att agera & falla i tid. Men allt eftersom började Noah & Husse som inte spelat så mycket ihop som mittbackar bli varma i kläderna & visa sin höga klass.... Och ja då är det inte lätt för motståndarlaget att göra mål & skapa målchanser det ska gudarna veta.

I andra halvlek lägger vi helt klart in en extra växel. Vi dirigerar matchen i en större utsträckning, får längre & farligare anfall. Dessutom är det väldigt sällan Berga hotar oss. Men målen uteblir & för någon sekund kändes inte en förlängning allt för långt borta.

Men målet skulle slutligen komma! Och inte helt ologiskt via en hörna signerad Filip H med Filip S som målskytt.  Det va heller inte ologiskt att det va just Filip S som mycket snyggt lyckades nicka in bollen i mål! (Bara någon minut tidigare va han en stolpträff ifrån ett mål på just hörna)
 En mycket välförtjänt målskytt ska tilläggas!

När målet kommer är det uppskattningsvis 10 minuter kvar av matchen. Givetvis flyttar Berga upp sina positioner & i ren desperation börjar matta in några farliga bollar. Det blir onekligen några jobbiga & nervösa minutrar. Bland annat har dem två bollar som dansar på mållinjen men som Husse lyckas få undan. Där hade vi sannerligen turen & marginalerna på vår sida!

Men tur är något man förtjänar i fotboll så är det bara.  Spelmässigt över 80 minuter kan vi likväl konstatera att vi denna dag var det bättre laget. Återstår att se om vi är det även på måndag då vi återigen drabbar samman mot IFK Berga på Tingbyskans!

Nästa DM-match (åttondelsfinal) går av stapeln i början på Augusti. Spännande att se vad det är för motstånd som väntar oss där.... DM-äventyret fortsätter!