Smedby/Trekanten-EmmabodaB Div III
2018-06-04 06:34

Varmt och tryckande värme, men det var lika för båda lagen denna söndag på Tingbyskans. En match som startade lite trevande från hemmalagets sida, men sakta och säkert kom vi in i matchen och kunde ta en ledning på en väl avvägd frispark från Moa W höger doja. Innan paus hade vi fått in 2-0 Wilma Persson. Men rent krast så borde vi med bättre skärpa haft kanske tre till fyra bollar med oss. Men det var ändå stabilt, med 2-0

Lite paus och mellanspel/akt, så var det dax för andra halvlek. Vi började med lite bra tryck mot Emmaboda, men vi föll även in i ett spelbytande som jag inte kan tycka var till det possitiva, inte bytandet utan att vi kom in i fel possitioneringar i bytena, som gjorde att vi tappade stabilitet, detta får vi från sidan ta på oss, då vi inte var optimala i startläget. Det blev så pass rörigt så vi släppte in Emmaboda rejält i mitten på andra och det förvaltade ett bra lag å pass bra att dom både reducerade och kvitterade innan vi fick fart igen.

Vi replikerade direkt på deras 2-2 mål, med att Annie B, växlade upp och satte 3-2 distinkt bakom målvakten, för att 10 minuter senare direkt stänga matchen med att sätta eftermiddagens 4-2 mål och sitt andra för dagen.

En match som vi har i helhet, men vi kunde stängt butiken betydligt tidigare och haft en behaglig resa med att nöta på rena avslut, men det är lätt för mig att säga. Vi gör ändå fyra mål, vi har målskyttar spridda på tre fötter, vilket gör oss oerhört svår lästa, vi har bredd och lagmaskineri som nu har börjat jakten på toppplaceringen, för vi är med och vi har inget tryck på oss utan vi är dom som jagar.

Dagens ellogé är till laget i första hand, men våra målskyttar måste nämnas, samtidigt som Angelica N styr med järnhand i backlinjen, där även Alva måste lyftas fram, hennes första halvlek är snudd på felfri.

Men hatten av för hela ligan....................och vi kan ju lite till, eller hur?