3 nya poäng efter seger mot Hossmo BK!
2021-09-29 13:27

Efter närmare tre veckors DM-fokus va det nu äntligen dags för seriespelet i J18 igen.
Hossmo BK stod på menyn denna gång hemma på Tingbyskans.

Senaste mötet slutade med en blytung 1-0 förlust så visst va vi allt sugna på revansch.

Och det skulle vi få även om det skulle bli tuffare än vad vi först trodde.

För det va en stark inledning första 5-10 minutrarna som gav oss en känsla av vi skulle kunna punktera matchen tidigt.

Dem va i tydlig försvarsställning inledningsvis medan vi tydligt tog kommando.

Det va därför inte helt ologiskt att vi tog ledningen redan efter 7 minuter genom Bengan efter ett fint avslut utanför straffområdet.

Hossmo lyckas däremot snabbt kvittera sisådär 5 minuter senare och där någonstans går vi ner oss & tappar i kvalité/intensitet.

Vi försöker att utnyttja vår starka/jämna trupp genom att göra tidiga

byten/förändringar.

Men hur mycket vi än skruvar på laget hittar vi inte helt rätt.

Vi går till pausvila fundersamma, det må vara en hyfsad första halvlek, men vi känner likväl att vi lever lite halvfarligt. Spelet klickar inte fullt ut, vi fortsätter att skruva & byta positioner etc.

Kan upplevas krångligt….

Men då vi har många spelare med olika egenskaper tycker vi inte det är fel att använda dessa på olika sätt i olika roller under matcherna.

Det har sina fördelar även om det inte gav någon vidare utdelning i denna match.

Efter en något knackig start på andra halvlek gör Elias viktiga 2-1 i den 60 minuten.

Därefter börjar vi vissa vår kvalité och spets allt tydligare.

Det är inte helt vattentätt men mot slutet gör Elof & Filip S 3-1 respektive 4-1. Segern va därmed ett faktum.

Som helhet ingen superprestation men denna gång räckte det med att blixtra till med jämna mellanrum och det ska vi vara tacksamma för.