Referat: Smedby BoIK - IFK Berga
Tung förlust i sista matchen innan sommaruppehållet
2020-07-03 18:16
Efter 13 raka matcher utan förlust mot jämnårigt motstånd kom slutligen det första nederlaget (0-1) mot IFK Berga som vi nu mött ett flertal gånger detta år med framgångsrika prestationer & resultat. Så blev alltså inte riktigt fallet denna gång.

Vi står definitivt för en mindre bra prestation med våra mått mätt. De sedvanliga flytet i spelet med boll saknades. Till stor del på grund av att vi inte lyckas hitta rättvända spelare tillräckligt ofta. Dessutom hade vi inte riktigt samma energi som brukligt, åtminstone inte inledningsvis i matchen. Givetvis kände Berga av att det för dagen va ett aningen blekare Smedby BoIK, vilket gjorde att deras tuppkam växte ett par centimetrar.

Efter en ganska chansfattig första halvlek (0-0) går vi till pausvila med förhoppningen om att vi ska kunna få igång vårt offensiva spel & få lite längre anfall & därmed mer tryck.
Känslan är likväl god inför andra halvlek. Även om vi i första halvlek stått för en slätstruken insats så kommer inte Berga några speciellt heta målchanser. Med de sagt imponerande att stå upp mot ett så pass bra lag som Berga trots att vi själva inte är tillfreds med vår prestation i första halvlek. Det känns minst sagt bra att vi har en väldigt bra struktur i vårt defensiva spel att luta oss tillbaka mot när spelet inte flyter på som önskat.

I andra halvlek höjer vi oss utan att det för den delen slår gnistor om vårt spel. Men vi har åtminstone tagit över taktpinnen & det känns definitivt som att vi är laget som bör kunna trycka in det första målet.
Så blev dessvärre inte fallet även om det skvallrades om att vi hade en boll över mållinjen.
Tyvärr hade vi marginalerna emot i denna match... Istället kunde Berga lite snopet få in ett matchavgörande mål på slutet.

Självklart en väldigt tung & frustrerande förlust på hemmaplan då en seger hade inneburit ett sommaruppehåll som serieledare. Att utöver de se & framförallt höra Bergas glädjevrål från bänken efter machen gör inte saken lättare.
Som ni kan läsa mellan raderna va det en stor besvikelse & frustration inom spelartruppen efter matchen. Vilket i stort sett enbart är positivt då det visar att man som grupp & individ bryr sig & verkligen vill något. Inga konstigheter alls! Förlusten kommer förhoppningsvis att göra oss ännu mer motiverade framöver.

Nu väntar lite välförtjänt semester för killarna efter en mycket bra genomförd vårsäsong. En längre sammanfattning om den kommer vid ett senare tillfälle.