Matchnummer: 141802061
Samling:10:45
Blytung förlust mot IFK Borgholm
2021-10-10 16:47

Fotboll är tungt ibland. Det är bara att konstatera efter dagens förlustmatch (2-4) mot IFK Borgholm.

Vi börjar matchen väldigt bra & släpper egentligen aldrig taktpinnen.
Vi positionerar samt rör oss fint många gånger i attraktiva mellanytor precis som vi önskar.
Vi sätter också en fantastiskt bra press som gör att vi kontinuerligt vinner boll & biter oss fast på offensiv planhalva.
Efter att Elias tidigare haft en boll i ribban kunde vi  slutligen välförtjänt ta ledningen i den 27:e minuten efter ett mönsteranfall som kulmineras i att Lucas (matchens lirare i vårt lag) hittar in med ett inspel till Bengan som distinkt dunkar dit 1-0.
Trots en väldigt bra första halvlek får Borgholm in 1-1 precis innan paus.
Snöpligt och tungt mål att släppa in.
Men vi kliver likväl av tämligen tillfreds med prestationen.

Andra halvlek: Som en blixt från klar himmel får IFK Borgholm in 1-2 & 1-3 i matchminut 53 & 55.
3 mål inom loppet av 10 minuter från ingenstans egentligen. Enormt tung uppförsbacke...

Vi blir därefter något stressiga & vill kanske lite för mycket. Vi tappar lite sans & balans i vårt spel överlag även om vi förvisso lyckas skapa ganska mycket målchanser.
Matchbilden passar dock IFK Borgholm som handen i handsken.
Dem behöver inte bjuda upp till dans spelmässigt på något sätt utan kan förlita sig på en fantastisk defensiv struktur.
Istället för att vi ska äta ikapp gör Borgholm 1-4 i den 85 minuten.
Samuel får dock sista ordet då han snyggt skjuter in tröstmålet 2-4.

Blytungt va ordet.... Att släppa in 3 mål (50%) av den totala mängd vi tidtagare släppt in i seriespelet på 10 minuter kostade oss onekligen matchen.